Almanya'daki gizli ajanlar: Adam kaçırmalar ve gizemli tehditler artıyor!

Almanya'daki gizli ajanlar: Adam kaçırmalar ve gizemli tehditler artıyor!

Almanya'daki İranlı muhaliflerin molla rejiminin gizli servisleri tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı.

Almanya son günlerde "Federal Devlet, İranlı muhalifler için güvenli mi?" sorusuyla çalkalanıyor. Alman basını, İranlı muhaliflerin molla rejiminin casusları tarafından tehdit edildiğini yazıyor.

Berlin'de İran rejimine karşı yapılan protestolarda öne çıkan bir aktivistin yaşadığı gizemli olay basında konu hakkında yer alan haberlerden biri oldu. Yapılan molla rejimi karşıtı eylemden iki gün  sonra aktivistin evine biri girdi. Dizüstü bilgisayarı masanın üzerinde açık bulan İranlı muhalif, diğer aktivistlerle iletişim kurduğu Telegram uygulamasının karıştırıldığını fark etti. Öte yandan daireden herhangi bir eşyanın alınmaması bunun sıradan bir hırsızlık vakası olabileceği ihtimalini de çürüttü.

Olayın, yurtdışındaki muhalifleri sindiren, kaçıran ve hatta öldüren İran gizli servislerinin tipik imzasını taşıdığı düşünülüyor. Molla rejimi bu şekilde “Sizin kim olduğunuzu biliyoruz ve size her an ulaşabiliriz” mesajı vererek muhalefeti susturmayı amaçlıyor.

Bununla birlikte pek çok İranlı aktivist, Alman basınına protestolara gelerek fotoğraflarını çeken garip adamlardan, eve kadar takip eden arabalar ve farklı sorular soran taksicilerden bahsetti.

Avrupa'daki en büyük İran topluluğu Almanya'da yaşıyor. İranlı muhalifler Federal Devletten yardım bekliyor.

Artı49

HABERE YORUM KAT