Almanya'daki bir neslin çocukları büyük tehlikede! Dersler sürekli iptal ediliyor...

Almanya'daki bir neslin çocukları büyük tehlikede! Dersler sürekli iptal ediliyor...

Almanya'da bu yıl birçok dersin eğitimci eksikliğinden kaynaklı olarak iptal edildiği ortaya çıktı. Federal ülkede 2030 yılına kadar 40 bin öğretmen açığının olacağı tahmin ediliyor.

Almanya'da eğitim araştırmacıları, bir neslin geleceğinin tehdit altında olduğuna dair uyarıda bulundu. Yapılan araştırmalara göre 2030 yılına kadar öğretmen açığının 40 bini aşacağı ortaya çıktı.

Öğretmen konusunda en büyük açık matematik, kimya, fizik, müzik ve sanat dallarında bulunuyor. Şu anda sadece Kuzey Ren-Vestfalya'da 2030 yılına kadar fizik eğitimi verecek kişi  sayısının beşte biri kadar öğretmen bulunuyor.

Eğitim Bakanları Konferansı Daimi Bilimsel Komisyonu Başkanı Felicitas Thie, bunun nedeninin Almanya'daki öğretmenlere sağlanan şartların zorluğu olduğunu söylüyor.

Bu konuda önlem alınmasını söyleyen araştırmacılar, öğretmenlerin pandemi sonrasında ve Ukrayna'dan gelen çocukların entegrasyonunu sağlama çalışmalarıyla çok büyük yük altında olduklarının altını çiziyor.

Artı49                                                                                                                              Fotoğraf: Feliphe Schiarolli - Unsplash

HABERE YORUM KAT