Almanya’da Yön Medya yayına başladı: Hedef kitle demokrat, hümanist ve laik insanlar

Almanya’da Yön Medya yayına başladı: Hedef kitle demokrat, hümanist ve laik insanlar

3 milyonu aşkın insanımızın yaşadığı Almanya ve bunun yaklaşık 1 milyonunun yaşadığı Kuzey Ren Vesfalya eyaletinde Türkiye kökenli yeni bir medya kuruluşu daha yayın hayatına başladı.

Köln yakınlarındaki Grevenbroich şehrinde kurulan Yön Medya geleneksel medyanın güç kaybetmeye başlamasıyla birlikte haberciliğin yön değiştirdiği bu sektörde farklı işlere imza atmaya hazırlanıyor. Yön Medya Başkanı Hasan Subaşı  çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada şu bilgileri aktardı:

“Tek amacımız tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte özveriyle  gerçek bilgi ve haberi izleyicilere ulaştırmaktır. Dijital iletişim teknolojilerini kullanarak yaptığımız çekimleri sosyal medyada ve  YouTube kanalımızda  izleyicilere ulaştırıyoruz. Geleneksel ve yandaş medya her ne kadar piyasayı kontrol etse de, krizdedir ve sorunları derinleşmiştir. Onların yaptığı manipülatif haberlere artık çok az insan inanıyor. Demokrat, hümanist ve seküler insanlar artık  alternatif bilgi ve haber kaynaklarına daha fazla yönelmeye başlamışlardır. Güç ve tiraj kaybeden bu medyaya karşı alternatif olmak için de önce inandırıcı olmanız ve demokrat kesimden destek görmeniz gerekiyor.

KOLEKTİF EMEK, KALİTE VE YENİLİK

Yön Medya yayın politikası olarak çok yönlü çalışmak istiyor. Sadece Türkiye ağırlıklı değil Almanya’daki  sorunlara da kulak vermek , buradaki insanlarımızın ırkçılık, ayrımcılık, işsizlik, eğitim gibi önemli sorunlarında destek vermek, yapacağı yayınlarla kamuoyunda tartışma platformu açmak istiyor. Yön Medya, TV programları, reklam filmleri, belgesel filmler, şirket ve işyerleri için tanıtım filmleri üzerine çalışmalar yapmakta olup  kolektif emek, kalite ve yeniliklerle gündem yaratmak istemektedir.”

Yön Medya yöneticilerinden, foto gazeteciliğini Türkiye’de öğrenen Mesut Kabakçı da Yön Medya’nın çalışmaları hakkında şunları söyledi:

yon-medya-logo.jpg

“Yön Medya ekibi olarak, konserlerde, doğum günlerinde, eğlencelerde şirketler ve işletmeler için de tanıtım çekimleri yapıp videolar hazırlamaktayız. Müzisyenler ve yetenekli kişiler bize başvurup kısa müzik videoları hazırlatabilir, reklam çekimleri de yaptırabilirler. Yine , televizyonlar için paket çekim ve canlı yayın ve insanları aydınlatıcı belgeseller için çekimler yapabiliriz. İnternet tvler, Youtube kanalları için de  paket veya canlı yayın çekme imkânlarımız var. Dernekleri ve faaliyetlerini tanıtmak, duyurmak istiyoruz. Kültür ve eğlence gecelerinde, panel, söyleşi ve dinleti gibi etkinliklerde ve kına gecelerinde çekime hazırız.  Yönümüz doğruluktur. Eyaletimiz ve tüm Almanya’daki demokrat kişi ve kurumlardan, canlardan destek bekliyoruz.”

Yön Medya Yönetimi şu kişilerden oluşuyor:

Yayın Kurulu Başkanı Hasan Subaşı, Yön Medya Derneği Başkanı Müslüm Polat, 2. Başkan Mesut Kabakçı, Sayman Ahmet Şahin, Genel Sekreter Mahmut Gül. 

+49 – KÖLN

HABERE YORUM KAT