Almanya'da yetkililer o mesajlara karşı uyardı! Tüm kimlik bilgileriniz çalınabilir...

Almanya'da yetkililer o mesajlara karşı uyardı! Tüm kimlik bilgileriniz çalınabilir...

Aşağı Saksonya Eyalet Kriminal Polis Ofisi sms dolandırıcılığına karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Aşağı Saksonya Eyalet Kriminal Polis Ofisi (LKA), şu anda sık sık gönderildiği iddia edilen paket hizmetlerinden gelen kimlik avı amaçlı SMS'ler konusunda uyarıda bulundu. İlgili kişileri bir bağlantı yoluyla kimlik avı sitelerine çekmek için DHL paket teslimatında sahte hatalar yaparlar .

Gelen mesajda “DHL: Paketinizin teslimatı sırasında bir hata oluştu. Teslimatı onaylamak için lütfen şu adrese gidin: package-delivered.com.” Bağlantılar, gerçek hedefin artık tespit edilememesi için dolandırıcılar tarafından stratejik olarak kısaltılmıştır. LKA'ya göre, son zamanlarda siber saldırılar arttı.

Eyalet Kriminal Polis Ofisi (LKA), sözde paket teslimatı hakkında kimlik avı SMS'leri konusunda uyardı

Bağlantıyı takip ederseniz, faillerin genellikle ya kişisel verileri istediği ya da kötü amaçlı yazılım yaydığı bir kimlik avı sitesine gidersiniz. Federal Bilgi Güvenliği Ofisi'ne (BSI) göre, böyle bir sayfaya yapılan atıf , örneğin "İnternet adresi ilgili kurumun adını içeriyorsa, ancak olağandışı sayılar veya karakter kombinasyonlarıyla bağlantılıysa" olabilir.

LKA Aşağı Saksonya, kendinizi nasıl koruyacağınız konusunda başka bir ipucu veriyor. Eğer gerçekten bir paket sipariş ettiyseniz, böyle bir mesaj aldığınızda sipariş onayı veya teslimat mesajlarını kontrol etmelisiniz. Ek olarak, birçok paket hizmeti sağlayıcısı, paketin gerçekte nerede olduğunun kontrol edilebildiği gönderi takibi sunuyor.

Paket teslimatı hakkında kimlik avı SMS'i: Polise ne zaman gitmeli?
 

SMS'de gelen linke tıklayıp, kimlik avı sayfasında zaten kişisel verileriniz ele geçirildiyse veya bağlantıya erişerek yazılımınız zarar gördüyse, LKA bunu bildirmenizi tavsiye ediyor. Ödeme verilerinin belirtilmesi durumunda, banka ile de iletişime geçilmesi öneriliyor

HABERE YORUM KAT