Almanya’da yeni sigorta kartları gönderilmeye başlandı

Almanya’da yeni sigorta kartları gönderilmeye başlandı

Hastaların tıbbi bilgilerinin de üzerinde saklanacağı yeni elektronik sigorta kartları G2 versiyonu, Almanya’da sigortalılara gönderilmeye başlandı.

FRANKFURT - Almanya’da yeni elektronik sigorta kartları G2  versiyonu sigortalılara gönderilmeye başlandı. AOK Hessen Etnik Pazarlama Uzman Koordinatörü Necati Şuözer, eGK – G2 versiyonu ile artık tıbbi bilgilerin kart üzerine yazılmasının ve saklanmasının mümkün olacağını söyledi.

'Hasta karar verecek'

Hangi bilgilerin kartta saklanacağına hastanın doktorla birlikte karar vereceğini vurgulayan Şuözer,  “Hangi bilgilerin hangi doktorlar tarafından görülebileceğine de kendiniz karar verirsiniz. eGK-G2 gönderildikten sonra, tıbbi ve özel bilgilerin kart üzerinde korunması için bir adet PIN numarası alacaksınız. Bu vesile ile uygun görmüş olduğunuz doktora, kart üzerine bilgilerin yazılması ve saklanması ile ilgili olarak erişirliliği yani kartın kilidini açmış olursunuz.  Doktorunuz da sizin belirlemiş olduğunuz bilgileri kart üstüne yazabilir ve saklayabilir” dedi.

Kartı üzerindeki bilgiler ne kadar güvenli?

Kart üzerindeki bilgilerin kişiye özel bilgiler olduğu için titizlikle, sağlam ve güvenli bir şekilde saklanmasına en yüksek seviyede önem verildiğini hatırlatan Şuözer “Elbette ki bu bilgiler şifrelenerek kartın belleğine kaydedilir. Bu şekilde kart üzerindeki bilgiler çok güvenli bir sistem sayesinde korunma altına alınmış olur. Kartınız en güncel emniyet standartlarını yerine getirmektedir. eGK-G1  yerine geçecek olan yeni  eGK-G2 kartları 2017 yılının sonuna kadar dağıtılmış olacaktır” ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT