Almanya'da yeni dolandırıcılık yöntemi! Yetkililer uyardı...

Almanya'da yeni dolandırıcılık yöntemi! Yetkililer uyardı...

Federal Kriminal Dairesi (BKA) vatandaşları telefonda dolandırcılık yöntemlerine karşı uyarıyor.

Almanya'da şimdi yeni bir dolandırıcılık dalgası var. Dolandırıcılar Alman numaralarını kullanarak Europol veya Interpol gibi güvenlik kurumlarından memurlarmış gibi davranıyorlar.

Federal Kriminal Dairesi (BKA), dolandırıcıların güvenlik birimlerinin isimlerini vererek vatandaşları korkuttuklarını ve para istediklerini, şu an kadar 12 binden fazla şikâyet alındığını açıkladı.

"Europol dolandırıcılığı" olarak bilinen yöntemde, önce bir bilgisayar sesi, aranan kişinin kimliğinin bir suç için kullanıldığı bilgisiyle rapor veriyor. Daha fazla bilgi için 1 tuşlanması isteniyor ve yetkili bir kişiye bağlanılacağı bilgisi veriliyor.

1 numaralı tuşa basıldıktan sonra karşılarına gerçek kişi çıkıyor ve Interpol adına aradıklarını, haklarında suça yönelik soruşturma yürütüldüğü belirtiliyor, ardından da kimlik bilgileri isteniyor. Aranan kişiye iş birliğine gitmemesi durumunda ağır hapis cezasıyla sonuçlanacak bir sürecin başlayacağı belirtiliyor ve işlemlerin durdurulması için banka hesabına para yatırılması isteniyor.

Raporlara göre, dolandırıcılar şu anda kurbanları tuzağa çekmek için çok gerçek görünen telefon numaralarını kullanıyorlar. Hatta bazı durumlarda, aramaları, Europol ve Co.'dan gelen gerçek numaraların aranan kişinin telefonunda görüntülenecek şekilde bilgisayar yazılımı yardımıyla gerçekleştiriyorlar

Özellikle yaşlı insanların bu gibi dolandırıcılık tuzağına düşmeye meyilli olduğu belirtildi. BKA, polisin hiçbir şekilde telefonda vatandaşlardan para istemeyeceğini belirtirken, böyle bir durumla karşılaşanların telefona yanıt vermemeleri istendi.

Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT
1 Yorum