Almanya'da yeni anket... Vatandaşlar siyasiler hakkında ne düşünüyor ?

Almanya'da yeni anket... Vatandaşlar siyasiler hakkında ne düşünüyor ?

Güncel bir Insa araştırması, Annalena Baerbock (Yeşiller) ve Robert Habeck'in (Yeşiller) şu anda Almanya'daki en popüler politikacılar olduğunu gösteriyor.

Almanya'da yaşayan insanların politikacıların çalışmalarından ne kadar memnun olduklarının sorulduğu düzenli anketler yapılıyor. Sosyal araştırma enstitüsü Insa tarafından yapılan son anketin gösterdiği gibi, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock şu anda Almanya'nın en popüler bakanı.

Insa'nın Pazar günkü resim için yaptığı bir ankette, anket yapılanların yüzde 54'ü iyi bir iş çıkardıklarını belirtti. Ankete katılanların yüzde 28'i Baerbock'u kötü değerlendirdi, yüzde 18'i bir görüşü olmadıklarını belirtti.

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil üçüncü sırayı aldı
Partiden meslektaşı Ekonomi Bakanı Robert Habeck (Yeşiller) , Baerbock'un hemen arkasında geliyor. Vatandaşların yüzde 51'i memnun, sadece yüzde 26'sı memnun değil. SPD'den Çalışma Bakanı Hubertus Heil üçüncü sırada yer aldı ve ankete katılanların yüzde 40'ı iyi bir iş çıkardığını söyledi. Yüzde 24 oranında kötü olarak değerlendirildi ve ankete katılanların yüzde 36'sı “bilmiyorum” yanıtını verdi.

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın (SPD) çalışmaları Insa anketinde yüzde 40 oranında iyi olarak derecelendirildi. Ancak yüzde 43 ile işini olumsuz değerlendirenlerin oranı daha yüksek. Maliye Bakanı Christian Lindner'ın (FDP) çalışmaları , FDP'nin tüm kabine üyelerinde olduğu gibi, iyiden (yüzde 37) daha çok kötü (yüzde 38) olarak değerlendiriliyor.

Şansölye Scholz yalnızca yedinci sırada yer alıyor
Başbakan Olaf Scholz (SPD), kabine üyeleri sıralamasında Tarım Bakanı Cem Özdemir'in (Yeşiller) hemen arkasında yedinci sırada yer alıyor. Edinilen bilgiye göre İnsa, anket için 1001 kişiyle görüşmüştü. Anket 3 Haziran Cuma günü gerçekleşti.

Fotoğraf:AA

 

HABERE YORUM KAT