Almanya’da yaşlıların huzurunu kaçıracak ‘konut sıkıntısını çözme’ önerisi!

Almanya’da yaşlıların huzurunu kaçıracak ‘konut sıkıntısını çözme’ önerisi!

Almanya'nın büyük şehirlerindeki konut sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor. Uzmanlar konunun çözülmesi için radikal bir fikir sunuyor.

Regensburg Üniversitesi'ndeki Emlak Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, konut sıkıntısını azaltmak için kira fiyatlarının önemli ölçüde artırmayı teklif etti. Bu şekilde büyük dairelerde az nüfusla yaşayan kişilerin düşük kira ödemek için küçük bir daireye taşınması hedefleniyor.

Emlak uzmanlarının aklında bunun yanında yaşlıları etkileyecek çok daha büyük bir plan var. Bu plana göre 4 odalı dairesinde tek başına yaşayan 70 yaşındaki bir kişinin diğer insanlara göre çok daha yüksek bir kira ödemeye zorlanması hedefleniyor.

Almanya üzerinde yapılan birçok araştırmada ise özellikle çocuklu ailelerin sıkışık apartmanlarda yaşadığı, birçok emeklinin ise aşırı geniş apartmanlarda barındığı görüldü.

Ancak Regensburg uzmanlarının yaptığı öneri yoğun eleştirilere neden oldu. Kiracılar Derneği, ' Almanya genelinde 700.000 dairelik bir açık' olduğunu ve bunun yeniden dağıtım stratejisiyle dolduralamadığını söyledi. Dernek, inşaatların daha ucuza mâl edilmesi için çalışmalar yapılmasının altını çizdi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT