Almanya'da yaşlıları kitaplarla dolandırıyorlar! Milyonlarca Euro‘luk vurgun…

Almanya'da yaşlıları kitaplarla dolandırıyorlar! Milyonlarca Euro‘luk vurgun…

Almanya'da, dolandırıcıların yaşlı insanları pahalı kitaplar satın almaya ikna ederek milyonlarca euro kazandığı ortaya çıktı.

Stuttgart bölgesinde polisin yürüttüğü bir operasyon, şimdiye kadar en az 3.000 kişinin bu dolandırıcılık yöntemine kurban gittiğini ve toplamda 30 milyon euro kaybedildiğini gösterdi.

Polis, dolandırıcıların genellikle telefonla ya da posta yoluyla potansiyel müşterilere ulaştığını ve bir sanat koleksiyonu ya da antika kitaplar hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Dolandırıcılar kitapların nadir ve özel olduğunu söyleyerek yaşlıları dolandırdı.

Polis, bu dolandırıcılık yönteminin son derece karmaşık ve organize bir şekilde yürütüldüğünü ve dolandırıcıların farklı sahte kimlikler kullanarak faaliyet gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, dolandırıcıların büyük ölçüde yurt dışından hareket ettiği ve kazançlarını yine yurt dışındaki banka hesaplarına yatırdığı tespit edildi.

Polis, özellikle yaşlı insanları bu tür dolandırıcılıklara karşı uyardı ve hiçbir zaman bilinmeyen numaralardan gelen aramalara ya da postaları yanıtlamamalarını, ayrıca telefonla veya posta yoluyla satış yapan kişilerden önce araştırma yapmalarını önerdi.

Artı49

HABERE YORUM KAT