Almanya'da yaşlılar gençlerden daha fazla araç sigortası ödüyor!

Almanya'da yaşlılar gençlerden daha fazla araç sigortası ödüyor!

Uzun yıllar deneyiminiz olmasına rağmen, araç sigortanız yaş aldıkça daha pahalı hale gelebilir. Ancak birtakım önlemler sayesinde artan fiyatlara karşı hala tasarruf edebilirsiniz.

50’li yaşlarından itibaren araç sahipleri için sigorta, gözle görülür şekilde daha pahalı hale geliyor; hatta bazı durumlarda maliyetler yaşla birlikte ikiye katlanıyor. Bu değerlendirme, "Finanztest" dergisi tarafından beş farklı teklifin karşılaştırılmasıyla belirlendi.

Değerlendirmede hasar kategorisinde aynı sınıfa sahip araçlar (SF 35) ve artan yaşa (55,60,65,70,75,80 yaş) sahip modeller yer aldı. Sonuç: 55 yaşında bir kişi için ortalama sigorta fiyatı hala 331 Euro iken, 70 yaşında bir kişi için 432 Euro'ya ve ardından 80 yaşında bir kişi için 661 Euro'ya çıkıyor. 

Peki bu keskin artışın sebebi ne?

Bu politikanın temelinde, yaşlı insanların gençlere oranlara kaza yapma olasılıklarının daha fazla olduğunu gösteren istatistikler yatıyor. Ancak maliyetleri düşük tutmanın birtakım yöntemleri var:

Mevcut sözleşmenizi sürdürmek istiyorsanız, girilen yıllık kilometreyi kontrol edebilirsiniz: Önemli ölçüde daha düşükseniz (örneğin, 12.000 kilometre yerine 7.000) bu değeri ayarlayabilir ve yaklaşık 50 Euro tasarruf edebilirsiniz. Aracınızı sadece sigorta şirketi tarafından belirlenen bir serviste tamir ettirmeyi (servis taahhüdü, yılda yaklaşık 40 Euro tasarruf) veya katkı payınızı aylık yerine yıllık ödemeyi (yılda 30 Euro tasarruf) da düşünebilirsiniz. Kapsamlı sigorta için muafiyet, yani olası hasara katkı, kısmi sigorta için 150 Euro ve tam kapsamlı sigorta için 300 Euro civarında olmalıdır.

Sürüş verilerinin (hız, hızlanma, frenleme davranışı) kaydedildiği telematikli tarifeler, öngörülü araç kullanıyorsanız yüzde 30'a varan prim indirimi sağlayabilir. Ancak, tüm sigorta şirketleri bu tarifeleri sunmaz.

Tarifeleri karşılaştırın: Politikanız için daha ucuz alternatifler olup olmadığını görmek için karşılaştırma portallarını kontrol edin. İndirim koruması ile bir kazaya rağmen sınıflandırmanızı koruyabilirsiniz ancak bu ekstra maliyetlidir. Aksi takdirde ufak bir aksilik durumunda masrafları kendiniz de karşılayabilirsiniz.

Çeviri: Tuğba Ünal / Artı49


 

HABERE YORUM KAT