Almanya'da yaşayanlar dikkat! Klaus fırtınasının ardından Luis geliyor

Almanya'da yaşayanlar dikkat! Klaus fırtınasının ardından Luis geliyor

Almanya'nın bazı bölgelerini hafta sonu fırtınalı hava bekliyor. Bazı bölgelerde tekrar kar yağabilir, kış tekrar yüzünü gösterebilir.

Klaus fırtınası Perşembe günü kuzey ve kuzeybatı Almanya'yı vurarak ağaçları kökünden söktü ve demiryolu trafiğinde aksamalara neden olmuştu. 


Tahminlere göre, "Luis" fırtınası yarın geniş çaplı rüzgâr, öğleden sonra şiddetli rüzgâr ve dağlarda kasırga rüzgârları getirecek. 

DPA'da yer alan habere göre fırtına sadece güneydoğu Bavyera'da ve kuzeydoğuda daha az esecek. 

Ayrıca 7 ile 13 derece arasında tekrar tekrar yağmur yağabilir daha yüksek rakımlarda gök gürültülü fırtına ve sağanak yağış olabilir. 

DWD meteoroloğu Sebastian Altnau'nun açıkladığı gibi, Pazar günü rüzgar hafifliyor ve ardından kutuplardaki soğuk hava dalgası geliyor. Sıcaklık sadece bir ila on derecedir. Ayrıca sağanak yağmur ve sulu kar bekleniyor. 

Yeni hafta biraz daha soğuk başlıyor. Kar taneleri, düşük rakımlarda bile beklenen sağanak yağışlarla karışabilir. DWD, haftanın ortasında 400 ila 600 metrenin üzerinde bir kar örtüsü bekliyor, alçak dağlarda 25 santimetreye kadar taze kar görülüyordu.  

Artı49 Haber Merkezi

Fotoğraf:  Jonas Walzberg / dpa

HABERE YORUM KAT