Almanya'da yaşayan Türk isyan etti: Önceden sefalet yoktu şimdi...

Almanya'da yaşayan Türk isyan etti: Önceden sefalet yoktu şimdi...

İstanbul Eminönü’nde yapılan bir sokak röportajında 45 senedir Almanya’da yaşadığını belirten bir Türk, Muhabirin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa sefalet içinde Türkiye’de böyle bir şey yok dedi. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Bence doğru” dedi.

Muhabirin, “Almanya’da sefalet var mı? Orda geçinmek nasıl?” sorularına ise Türk, “Şuanda var. Önceden değildi. Aynı Türkiye standardına göre. Mesela Türkiye’de birisi 4 bin TL maaş alıyorsa nasıl geçiniyorsa, Avrupa’da da hayat öyle” diye yanıt verdi.

“Türkiye’de asgari ücret 3 bin TL” değil diyen muhabire Türk, Almanya’daki asgari ücretinde oraya göre olduğunu söyledi. 1350 euro maaş kişinin 800-1000 euro kira ödendiğini söyledi. Türkiye ve Almanya’daki geçim standardının aynı olduğunu savundu. Almanya’da bir emekli maaşının bir aylık kira ücreti olduğunu iddia etti. Önceden Almanya’da hayat olduğunu, para olduğunu, iş olduğunu söylen Türk, “Şuanda Avrupa’da git gide geriye gidiyordedi.

“Eğer imkânım olursa memleketime dönerim. Buradaki yaşantı oradan çok çok üstün” diyen Türk’e muhabir, “Neden buraya dönmüyorsunuz o zaman?” diye sordu. Almanya’da 45 senedir kurulu bir düzeni olduğunu, hemen gelme şansı olmadığını söyledi.

Başka bir gurbetçi vatandaş, Türkiye’deki insanların hayallerle yaşadığını söyledi. Muhabirin, “Yurt dışında yaşamıyor musunuz?” sorusuna, “Yaşamıyoruz. Sizin cebiniz para dolu hepiniz konuşuyorsunuz” diye yanıt verdi.

İşte o röportaj: 

 

 

HABERE YORUM KAT