Almanya'da yaşayan Suriyelilerin yüzde kaçı sosyal yardım alıyor ?

Almanya'da yaşayan Suriyelilerin yüzde kaçı sosyal yardım alıyor ?

Almanya'da çalışma yaşındaki Suriyelilerin yaklaşık üçte ikisinin tamamen ya da kısmen sosyal yardımlara bağımlı olduğu bildirildi.

Almanya'da yaşayan Suriyelilerin yüzde 65'lik bölümünün tamamen ya da kısmen sosyal yardım aldığı bildirildi. Federal İstihdam Dairesi Mart ayı istatistiklerine göre bu oran Somalililer arasında yüzde 37,1, Afganlar arasında yüzde 43,7 olarak kaydedildi.

Sosyal yardım alan Suriyelilerin oranında bir önceki yılın aynı dönemine göre ise hafif bir düşüş gerçekleşti. 2020 Mart ayında sosyal yardımla geçinen Suriyelilerin oranı yüzde 70 olarak bildirilmişti.

Daire'nin verilerinin Yabancılar Merkezi Kayıt Sistemine dayandığına ve sadece iltica başvurusunda bulunanları değil, Almanya'da yaşayan tüm yabancı uyrukluları kapsadığına da işaret edildi.

İktidardaki Hristiyan Birlik partilerinin meclis grubu iç politika sözcüsü Mathias Middelberg, verileri "İstihdam Dairesi'nin rakamları, entegrasyon alanında önümüzde daha yapacak çok şey olduğunu gösteriyor" diye yorumladı. Suriyeliler arasında koruma statüsünde bulunanların ve Almanya'da kalma perspektifi bulunanların sayısının yüksekliğine işaret eden Middelberg, bu nedenle rakamların daha da dikkat çekici hal aldığını belirtti.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz

HABERE YORUM KAT