Almanya'da yapılan ankete göre cinsiyet eşitliği sağlanmadı

Almanya'da yapılan ankete göre cinsiyet eşitliği sağlanmadı

Almanya'da Katolik Kadınlar Birliği'nin yaptığı ankete göre cinsiyet eşitliğinde daha çok yol alınması gerektiğini düşünüyor.

Alman Katolik Kadınlar Birliği  tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Alman kadınları cinsiyet eşitliğinin sağlanamayacağına inanıyor.

Allensbach anket şirketi tarafından ankete katılan kadınların dörtte üçü, cinsiyet eşitliği için hala yapılması gereken çok iş olduğunu söyledi. Ankete katılan kadınların% 22'si cinsiyet eşitliğinin sağlandığına inanıyor.

KFD temsilcisi Mechthild Heil "Almanya gibi demokratik bir ülkede kadınların 1949 yılından bu yana eşit haklara sahip olmalarına rağmen 2021'de hala eşit hissetmiyor olmaları bir yoksulluk göstergesidir” dedi.

ANKETİN YÜZDE 84'Ü KADINA ŞİDDET İLE MÜCADELE OLDU 
Ankete katılanların yüzde 86'sı eşit işe eşit ücreti savundu. Ankete katılanların yüzde 84’ü kadına karşı şiddetle mücadele edilmesi gerektiğini belirtirken, yüzde 80'i ise cinsel tacize karşı daha sert tedbirler alınması gerektiğini kaydetti.
Ankete katılan kadınların dörtte üçü ilerleyen yaşlarda kadınların yoksullaşması ile mücadele edilmesi gerektiğini belirtirken, mesela çocuk büyütmeye ayırdıkları zamanın emeklilik sürecinde daha fazla tanınmasını istedi.

Kadınların yarısı kadınlar için daha iyi kariyer fırsatları yaratılması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Ancak ankette büyük şirketlerin yönetimlerine kadın kotası getirilmesine destek yüzde 29 seviyesinde kaldı. Katılımcıların yüzde 19'u cinsiyete duyarlı dil kullanımının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Öte yandan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Federal Aile Bakanı Franziska Giffey, cinsiyet eşitliğine vurgu yaparak "Biz kadın ve erkeğin cinsiyet eşitliğine sahip olduğu, cinsiyetten bağımsız bir şekilde fırsat eşitliği olan ve her insanın kendi hayatını belirleyebildiği bir toplumda yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DPA

FOTO: DPA

 

HABERE YORUM KAT