Almanya'da yakıt indirimi öncesi sürücülere uyarı

Almanya'da yakıt indirimi öncesi sürücülere uyarı

Almanya’da sürücüler Haziran ayı için yakıt indirimini sabırsızlıkla bekliyor ancak yakıt indirimiyle birlikte benzin istasyonları operatörleri, yaklaşan yakıt kıtlığı konusunda uyarıyor.

Ukrayna’da devam eden savaş dolayısıyla Almanya’da yakıt fiyatları haftalar önceden patladı. Bu nedenle hükümet bir yardım paketine karar verdi.. Bu indirim, enerji vergisini azaltarak benzin ve motorinin fiyatını düşürmeyi amaçlıyor. Hesaplamalara göre benzinin litre fiyatı 36 kuruş, motorinin litre fiyatı 17 kuruş düşebilir.

Bağımsız Benzin İstasyonları Birliği başkanı Duraid El Obeid, kısa süre önce Wirtschaftswoche'de Haziran ayında benzin istasyonlarına "tarihi" bir akın olacağı konusunda uyardı.

Benzin istasyonu operatörü, benzin ve mazot sıkıntısı konusunda uyardı

Operatör, rafinerilerde ve tank çiftliklerinde yeterli miktarda benzin ve motorin bulunduğundan emin, ancak "1 Haziran'da tankerleri yükleme telaşıyla baş etmek zor olacak" dedi.  Obeid, “Yeterli yakıt olacak ancak zamanında doğru yerde değil” dedi.

Auto-Mobilclub ADAC. Mayıs ayında sürücüleri  “1 Haziran'da boş bir depoyla dolaşmamaları” konusunda uyardı. Bir ADAC sözcüsü, "Önlem olarak, depoda yeterli miktarda yakıt bulundurmalısınız” dedi. 

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - ynwasso

HABERE YORUM KAT