Almanya'da vatandaşlara gaz tüketimini azaltma çağrısı

Almanya'da vatandaşlara gaz tüketimini azaltma çağrısı

Almanya enerji düzenleyicisi BNetzA'nın yöneticisi, Rusya'nın gaz dağıtımını her an durdurabileceğini söylerken hanelerdeki tüketimi yüzde 20 kısma çağrısında bulundu.

Almanya'daki tüketiciler, kışın gaz kıtlığını önlemek için eskisinden çok daha fazla enerji tasarrufu yapmak zorunda. Federal Şebeke Ajansı başkanı Klaus Müller'e göre, Rusya'dan gelen gaz arzının kararlaştırılan hacmin sadece yüzde 20'sine düşürülmesi, kıtlığın ancak en iyi iki senaryoda önlenebileceği anlamına geliyor.

"Ancak bu senaryolar için tüketicilerin en az yüzde 20 - eskisinden çok daha fazla - tasarruf etmesi gerekiyor" dedi. "Diğer tüm senaryolarda, Aralık ayında zaten bir gaz sıkıntısı riski var veya önümüzdeki ısıtma döneminin sonunda düşük depolama seviyelerine sahip olacağız." ifadelerini kullandı.

Mueller, "Özel hanelere yönelik kemer sıkma önlemlerinin meşru olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Tasarruflara ek olarak, komşu ülkelere gaz iletiminin de yüzde 20 oranında azaltılması gerekecek ve diğer ülkelerden 10 ila 15 gigawatt saat gaza da ihtiyaç duyulacak. Müller, "Çok fazla tasarruf etmezsek ve ek gaz alamazsak, bir sorunumuz olacak" dedi.

Fotoğraf: Unsplash - hessamnbv

HABERE YORUM KAT