Almanya'da vatandaşlar en çok hangi şifreleri kullanıyor ?

Almanya'da vatandaşlar en çok hangi şifreleri kullanıyor ?

Yapılan bir araştırmaya göre Almanya'da vatandaşların çoğu aynı şifreleri kullanıyor.

Parolalar genellikle İnternet'teki tek korumamız. Dijital anahtarlar, istenmeyen üçüncü tarafları çevrimiçi hesaplardan ve kişisel verilerden uzak tutuyor ancak çok sayıda kullanıcı hesabı, birçok kişiyi parolarını seçerken kolaya kaçıyorlar.

Birçok Alman, şifreleri için basit sayı dizileri kullanır.

tosicher-im-netz.de'ye göre, Almanların ortalama 78 çevrimiçi hesabı var. Bir şeyleri takip etmek için, birçoğu aynı şifreyi birkaç kez atar veya mümkün olan en basit kombinasyonları kullanıyorlar. Potsdam Üniversitesi'ndeki Hasso Plattner Enstitüsü, 2022'de Almanya'daki en popüler şifrelerin örnek bir ilk on listesini yayınladı.

Daha önce Alman e-posta adreslerinden sızan yaklaşık 300 şifre değerlendirildi. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, 123456 ve 123456789 sayı dizileri birinci ve ikinci sırada yer alıyor. Ama daha da sıra dışı: Üçüncü en popüler şifre. (1Qaz2wsx3edc) Ancak, sözde rastgele sayı ve harfler dizisine daha yakından bakarsanız, bir model görebilirsiniz. Bir Qwerty klavyede 1'den bakıldığında her zaman çapraz olarak sağa doğru giderseniz, bu garip şifre oluşturulur.

Kullanıcı hesapları için şifreler - buna dikkat etmelisiniz
4. ve 5. sıralarda ise yine ünlü klasikler yer alıyor. (12345, şifre) Qwerty klavye olarak adlandırılan Almanca standart klavyenin ilk beş harfi altıncı sıradadır. 

Sıralama 8 ve 9'da yine basit bir sayı dizisi ve şifre kelimesi; Ebels123. Çevrimiçi hesaplarınızı güvenilir bir şekilde korumak istiyorsanız, uzun parolalara güvenmeli ve bunları yalnızca bir kez kullanmalısınız. 12-15 karakter idealdir. İlgili kelimelerden kaçınılmalıdır. Küçük ve büyük harflerin, sayıların ve özel karakterlerin benzersiz bir kombinasyonu daha uygundur.

HABERE YORUM KAT