Almanya’da uyuşturucudan ölenlerin sayısı arttı

Almanya’da uyuşturucudan ölenlerin sayısı arttı

Almanya’da uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 15.5 artarak 1826’ya yükseldi

Almanya’da uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 15.5 artarak 1826’ya yükseldi. Federal hükümetin Uyuşturucuyla Mücadele Sorumlusu Burkhard Blienert, artışın dördüncü yılda da arka arkaya devam ettiğini belirtti. Almanya’da 2020 yılında 1581 kişi uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Uyuşturucudan ölümlerde ana ölüm nedenini ise başta eroin olmak üzere sentetik uyuşturucular oluşturuyor. 2021 yılında sadece aşırı doz eroin kullanımından ölenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 50 artarak 195 oldu. Ancak ölümlerin çoğu farklı uyuşturucu karışımlarının tüketimine bağlı olarak gerçekleşti.


Blienert, art arda dördüncü yılda artan sayıların korkutucu olduğunu belirtirken, “Ağır bağımlı kişilere hiç ulaşılamayarak hastalıkları ve toplumsal sonuçlarıyla baş başa bırakılmamalı” dedi. “Böyle devam etsin” yönündeki bir anlayışın ve siyasetin kabul edilemeyeceğini ifade eden Blienert, destek, tedavi ve bu konudaki danışmanlık hizmetinin bir an önce ve doğrudan insanlara ulaşması gerektiğini kaydetti. Blienert, eyalet yönetimleriyle acilen irtibata geçerek bu konuda finansman kaynağı yaratılmasını isteyeceklerini ifade etti.

Kaynak: Hürriyet Avrupa
Fotoğraf: 
Unsplash

HABERE YORUM KAT