Almanya'da uygun fiyatlı uçak biletleri tarihe mi karışıyor ?

Almanya'da uygun fiyatlı uçak biletleri tarihe mi karışıyor ?

Birleşik Hizmet İşleri Sendikası (ver.di), uçak biletlerinin minimum 40 euro olması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Alman basın ajansından Ver.di federal yöneticisi Christine Behle, uçmanın daha sürdürülebilir hale gelmesi gerektiğini söyledi. "Hafta sonu parti yapmak için 9,99 €'ya Barselona'ya uçmanın bir sonu olmalı. Bu, iklim pahasına çılgın bir turizm." ifadelerini kullandı.

''Ekonomik ve ekolojik olarak mantıklı değil''

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği (BDL) bu analize katılarak: '' 9,99 Euro'luk ucuz fiyatlar kesinlikle ekonomik ve ekolojik olarak mantıklı değil." açıklamasında bulunarak minimum bilet fiyatının 40 euro olması lehinde konuştu.

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği "Geçerli vergiler, ek ücretler, ücretler ve harçların altında bir fiyata satmalarına izin verilmeyerek'' AB çapında uçak biletleri düzenlemesini savunmaya çağırdı. Koalisyon, 2019 iklim koruma paketinde düzenlemeye zaten karar vermişti, ancak uygulamadı.

Ver.di yönetim kurulu ayrıca, daha fazla sürdürülebilirlik için kısa mesafeli uçuşların sayısının mümkün olduğunca azaltılması gerektiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT