Almanya'da üst düzey bürokrata soruşturma

Almanya'da üst düzey bürokrata soruşturma

Almanya Sağlık Bakanlığı’nda üst düzey bir bürokrat hakkında, koronavirüs salgınının başladığı 2020’de maske tedariki siparişinde zimmete para geçirmek suçundan soruşturma yürütülüyor.

Almanya’da koronavirüs salgının başlamasından sonra maske tedariki uzun süre tartışmalı konulardan biri olmuştu. Dünya çapında ülkeler arasında hijyenik ve koruyucu maske tedariki konusunda mücadele yaşanırken, Almanya milyarlarca maskeyi kısa zamanda ya doğrudan ya da aracı şirketler aracılığıyla yüksek fiyatlarla da olsa temin etti. Ancak şimdi savcılık geriye dönük olarak Federal Sağlık Bakanlığı’nda üst düzey bir bürokrat hakkında İsviçreli Emix şirketinden alınan maske siparişleriyle ilgili olarak zimmete para geçirme suçundan soruşturma yürütüyor.

WDR ve NDR medya kuruluşlarının ortak araştırma habercilik gurubundan Markus Grill’in özel haberine göre ismi açıklanmayan üst düzey bürokrat, maske tedarikiyle ilgili olarak ekstra önlem aldı ve 21 Nisan 2020 akşamı dönemin Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn’a şu e-mail’i gönderdi: “Sayın Bakan, Emix şirketiyle çok iyi deneyimlerimiz oldu. Sizden 100 milyon FFP2 maskesi satın almak için onay istiyorum.” Bu soruya ise Bakan Spahn, saat 20.52’de tek bir kelimeyle “Kabul edildi” yanıtını verdi.

Kaynak: Hürriyet Avrupa
Fotoğraf: Unsplash - elektrollart

HABERE YORUM KAT