Almanya'da Ukrayna tartışması

Almanya'da Ukrayna tartışması

Bir sonraki bütçede Ukrayna'ya silah teslimatı için yaklaşık 700 milyon avro ayrıldı. Dışişleri ve savunma bakanları bunun üç katından fazlasını talep ediyor...

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Maliye Bakanı Christian Lindner'ın Ukrayna'ya askeri destek için daha fazla bütçe oluşturmasını talep ettiler.

Lambrecht ve Baerbock, 2023 mali bütçesinde Ukrayna'ya sadece 697 milyon avro ayrılmasını eleştirerek, Bakan Lindner'a para miktarının artırılması talebinde bulundu.

Ukrayna'ya yardım için fonun 2,2 milyar avroya çıkarılmasını talep eden Lambrecht ve Baerbock, ancak bu şekilde "uluslararası ortaklarının beklediği sorumluluğu üstlenebileceğini" söylediler.

Speigel'in aktardığına göre iki bakan, "Berlin'in dış ve güvenlik politikasında hareket etme yeteneği ve uluslararası itibarının, Ukrayna'ya yönelik özel askeri yardımın donanımlı olmasına bağlı olduğunu" savunuyorlar. 

Speigel, "Lindner'ın sonsuz kaynaklara sahip olmadığını, ülkede artan enerji fiyatlarını telafi etmek için önemli bir baskı altında olduğunu" yazdı.


 

HABERE YORUM KAT