Almanya'da uçuş kaosu: Yaz tatili uçuşunuz için önemli ipuçları...

Almanya'da uçuş kaosu: Yaz tatili uçuşunuz için önemli ipuçları...

Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte Almanya ve Avrupa’daki havalimanlarında yaşanan kaotik durumun sona ermesi pek yakın görünmüyor. Bir uçuş görevlisinin yolcularla paylaştığı ipuçlarını haberimizde okuyabilirsiniz

Uçakla seyahat daha önce hiç bu kadar zor olmamıştı. Bu yaz tüm zamanların en büyük uçuş kaosu hüküm sürüyor. İki yıllık pandemi karantinasından sonra asıl tatil sezonu şimdi başlıyor. Bir uçuş görevlisi, bu yaz seyahat etmeyi planlayan herkes için Facebook'ta 20 madde tavsiye yayınladı.

Uçuş görevlisi ipuçları veriyor

-Uçtuğunuz havayolunun uygulamasını indirin ve kullanın. Bu sayede biniş kartınızdaki ve bagajınızdaki değişiklikleri izleyebilirsiniz. Uçuşta bir değişiklik olursa uçuşun durumunu gözlemleyebilirsiniz. 

-Uçak biletinizi oldukça erken almaya çalışın. Uçuş görevlisi bu yaz çok sayıda düğün, cenaze, mezuniyet veya organizasyon kaçıran insan gördü. 

-Daima sabah ilk uçak biletini satın almaya çalışın, böylece olası aksilik durumunda aynı gün içinde yeniden rezervasyon yaptırma şansınız olabilir. Ayrıca sabah uçuşları çok sıklıkla iptal olmaz.

-Yılın diğer zamanlarında da hava durumuna dikkat edin. Havayolu yolcuları, yazın da bir fırtına mevsimi olduğunu unutmamalıdır. Tek bir fırtına bir havaalanını felç edebilir. 

-Uzun aktarmalar için plan yapın. Tren değiştirmeniz gerekiyorsa üç saatten fazla bekleyin. Bir saat kesinlikle yeterli değil.

 

"Kadromuz yetersiz ve iş yükümüz çok fazla"

Facebook'taki isimsiz uçuş görevlisinin verdiği ipuçları kısmen pratik niteliğinde. Görevli aynı zamanda uçuşlarla ilgili güncel konuların perde arkasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Uçuş görevlisi, "Kadromuz yetersiz ve fazla çalışıyoruz" diye yazdı. Kara personelinde yaşanan eksiklik gün boyunca artan çok sayıda gecikmeye sebep oluyor.

Uçuş görevlisi yolcuları daha fazla hoşgörülü olmaya çağırıyor. Ayrıca yolcuları alkol konusunda da uyarıyor: “Rötarlı uçuşunuzu beklerken barda çok fazla içerseniz, uçuşunuza izin verilmeme riskini almış olursunuz.”

Uçağa binerken zamandan tasarruf etmek için uçuş görevlisi bavulunuzu akıllıca hazırlamanızı önerir. El bagajı, rafa kolay ve hızlı bir şekilde yerleştirilebilmelidir. Bu, koridorlarda can sıkıcı trafik sıkışıklığını önler ve tüm yolcular hızla uçağa binebilir.

Seyahat sigortası ve ucuz biletler hakkında bilmeniz gerekenler

Bir uçuş fiyaskosunun mali sonuçlarını en azından hafifletmek için uçuş görevlisi seyahat sigortası öneriyor. Ardından uçuş görevlisi para konusunda hassas bir noktaya değiniyor. Çoğu uçuş şu anda tamamen dolu. Uçakta fazla rezervasyon olması durumunda, bilet için en düşük ücreti ödeyen ve üçüncü bir şahıs aracılığıyla rezervasyon yaptıran yolcuların biletleri ilk olarak ertelenir.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT