Almanya’da üç katlı binaya dev Atatürk posteri astılar: AKE, Türkiye’nin bağımsızlığını kutluyor

Almanya’da üç katlı binaya dev Atatürk posteri astılar: AKE, Türkiye’nin bağımsızlığını kutluyor

Almanya’nın Köln kentinde 30 Ağustos kutlamaları çerçevesinde Atatürk Kültür Evi’nin (AKE) üç katlı binasının ön cephesine dev Atatürk posteri asıldı. Başkan İnci, “Ne korona ne de ırkçılık bizi engelleyebilir” dedi.

Almanya’da tırmanan ırkçılığa ve korona günlerine rağmen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasını gerçekleştirmekten övünç duyduklarını belirten AKE Başkanı Alper İnci, hiçbir bahanenin ardına sığınmadıklarını belirterek, şöyle konuştu: 

alper-inci.jpg

30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde açıklama yapan Atatürk Kültür Evi (AKE) Başkanı Alper İnci "Ne korona ne de ırkçılık bizi engelleyebilir” diyor 

“Her nerede olursak olalım, hangi şartlarda olursak olalım, bizi biz yapan, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı ve tüm milli bayramlarımızı büyük bir gururla imkanlar dahilinde yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.  Tüm bunları yaparken covid-19 kapsamında gerekli önlemlerini almış durumdayız. Derdimiz sadece Atatürk’ü anmak değil genç nesillere Atatürk’ü anlatmak.” 

ake.jpeg

AKE KÖY ENSTİTÜLERİNİN DEVAMI NİTELİĞİNDE

Atatürk’ün, ‘‘Fikirler ve Devrimler sanatla yayılır‘‘ sözünden esinlenerek dört yıldan bu yana 30’a yakın kursla çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Başkan İnci şu bilgileri verdi: 

“Almanya gibi ırkçılığın tavan yaptığı günlerde koca binaya  dev Atatürk’ün posterini asmaktan onur duyarız.  Çünkü ulu önderimizi sadece Türk halkına mal etmek hafif kalır. Kültürlere verdiği önemin ön plana çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Hangi ırk ve kültürden olursa olsun Atatürk’ün birleştirici bir güç olduğu mesajını vermek istiyoruz. Bu nedenle bu tarz girişimlerden çekinmiyoruz. Fikir babası, kurucusu ve başkanı olarak araştırma alanım Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’dir. AKE köy enstitülerinin, halkevleri projelerinin günümüze uyarlanmış bir versiyonudur. Özünde insan yetiştirmek vardır. Ötekileştirmeden, kol kola, omuz omuza sanat ve kültür hizmetleri veren bir kurumdur. Aynı zamanda milli bayramlarımıza sahip çıkıp devam ettirmeyi hedefliyoruz. Atatürk’ü sadece anmak değil işimiz, aynı zamanda anlamaya çalışan, anlayan nesiller yetiştirmenin derdindeyiz. Bu vesile ile bağımsızlığımızın simgesi olan bayramımızı kutluyorum.”

An der Wachsfabrik 8, 50996 Köln adresindeki Atatürk Kültür Evi‘nin (AKE) faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin +49 2236 3315393 Numaralı telefona başvurabileceği belirtildi.

+49 – KÖLN

HABERE YORUM KAT