Almanya’da Türkiye’ye Kıyasla Pahalı Olan 10 Ürün ve Hizmet

Almanya’da Türkiye’ye Kıyasla Pahalı Olan 10 Ürün ve Hizmet

Almanya’da yaşama fikri son günlerde Türkiye’de yaşayan birçok kişi için oldukça ilgi çekici bir konu.

Almanya’da yaşama fikri son günlerde Türkiye’de yaşayan birçok kişi için oldukça ilgi çekici bir konu. Bu sebeple TransferGo ile Almanya’da hayata dair konularla ilgili içeriklerimize devam ediyoruz. Bu yazının konusu Almanya’da Türkiye’ye nazaran daha pahalı olan ürün ve hizmetler.

Sebze & Meyve

Almanya’da taze sebze ve meyvenin pahalı olması konusunu yıllardır Almanya’da yaşayan insanlardan duyarız. Almanya’dan gelen tanıdık ve akrabalarınız mutlaka “Almanlar meyve ve sebzeyi kiloyla değil taneyle alır” şeklinde ifadeler kullanmışlardır. Bunun doğruluğunu biz de sizlere bu yazımızda onaylamak isteriz. Tanesi 4 Euro olan enginar, tanesi 2 Euro olan taze incir, ya da kilosu 9 Euro olan domates Almanya’da hayatın kanıksanmış gerçekliklerinden.

Şişe su

Uçakla Almanya’ya indiniz ve gümrük kapısından geçiş yaptınız. Uçmanın verdiği hararet ve fazla sıvı taşıyamama sebebiyle havaalanında hemen bir içecek otomatı ya da kiosk denilen büfelerde soluğu almış olmanız muhtemelen. Bir küçük suya 2 Euro vermek de Almanya’ya geldiğinizde yaşayacağınız ilk kültür şoklarından biri olacaktır. Her ne kadar içinize tam olarak su serpecek olmasa da şişenizin depozitolu olması bilgisi bir nebze acınızı azaltabilir. Zira şişenizi bir depozito otomatına götürererek 25 Cent’e kadar para iadesi alabilirsiniz. Bu konuda bir diğer önemli not da şu: Almanya’da çeşme suları içilebilir. Yani suya çok para yatırmanıza gerek yok.

Kuaför

Bu bilgiyi de duymuş olma ihtimaliniz oldukça yüksek, zira Almanya’ya genellikle ziyaret, özellikle de düğün dernek davetlisi olarak gelenleriniz bilirler, kuaförde yaptıracağınız güzellik işlemleri de Türkiye’ye kıyasla pahalı. Türkiye’de olduğu gibi spontane fön, manikür ya da pedikür işlemleri yaptırma sıklığınızın azaldığını farkedeceksiniz. Hatta kendinizi düğünlere giderken bile ayna başında kendi topuzunuzu yaparken bulma ihtimaliniz çok yüksek.

Sucu/Elektrikçi

Almanya’da normal şartlarda evinizde oluşacak doğal tamirat ve hasar durumlarında ev sahibinizin giderleri üstlenmesi öngörülür. Fakat tamirata sebebiyet veren siz iseniz, giderleri de siz üstlenirsiniz. Bu noktada da ağır gerçekle yüzleşeceksiniz. Almanya’da tesisata dayalı işlerde genelde yapılan işleme ek olarak, gelen işçinin saat ücretini de ödemeniz gerekir. Bu da demek oluyor ki, bir armatürün değiştirilmesi işleminde bir bakmışsınız ki 100 Euro fatura ödemişsiniz. Armatürün fiyatı tabii ki faturaya dahil değil.

Sağlık sigortası

Genel sağlık sigortası için Türkiye’de ödenen primle Almanya’daki sağlık sigortası için ödenen prim arasında büyük bir fark söz konusu. Türkiye’de genel sağlık sigortası primi 2021 yılında 107.32 TL. Almanya’da sağlık sigortanızın primi sizin kazancınızla doğru orantılı olarak değişiyor, o sebeple bir fiyat belirtmek oldukça zor. En az ödeme yapmanız gereken segmentte olduğunuzu farz edersek, yine de ödemeniz gereken sigorta primi minimum 160 Euro olacaktır.

El yapımı ürünler

Eğer el işi konusunda eliniz yatkınsa bir dezavantajı avantaja çevirebilir, el işi ürünler satarak çok güzel gelir elde edebilirsiniz. Zira Almanya’da el işi ürünler oldukça pahalı. Dilerseniz bu el örgüsü bir çorap, dilerseniz el yapımı bir mobilya olsun, Türkiye’deki fiyatlarla kıyaslanamayacak fiyatlarla karşılaşacaksınız. Hele ki işinizin ustasıysanız, biraz da pazarlama yeteneğiniz varsa kendi imparatorluğunuzu kurmanız mümkün.

Tıbbi hizmetler

Belki duymuşsunuzdur, saç ekimi, diş sağlığına yönelik tıbbi işlemler, göz ameliyatları ve estetik ameliyatlar konusunda Türkiye son dönemde yurt dışından ciddi sayıda yabancı turist çekiyor. Bunun en büyük sebebi, kaliteli işlem yapılmasının yanı sıra fiyatların Avrupa’ya kıyasla çok uygun olması.

Tekstil ürünleri

Türkiye’nin tekstil ülkesi olması sebebiyle bildiğimiz ve alıştığımız fiyatları da Almanya’da bulmanız söz konusu değil. Eğer çocuğunuza bir hırka örmek istiyorsanız, size tavsiyemiz, düğme, yün gibi size lazım olacak malzemeleri Türkiye’den temin etmeniz. Yoksa astarı yüzünden pahalı deyimini iliklerinize kadar hissetmeniz mümkün.

Taksi/toplu taşıma

Pahalı olduğundan ötürü mü kullanımı az, yoksa kullanımı az olduğu için mi pahalı bilemiyoruz. “Yumurta mı tavuktan, yoksa tavuk mu yumurtadan” sorunsalına benzer bu durum hakkında diyeceğimiz şu ki Almanya’da taksi fiyatları yüksek. Özellikle büyük şehirlerde toplu taşıma tekli biletleri de Türkiye fiyatlarıyla kıyaslanamayacak kadar pahalı. Bu konuyu da avantajınıza kullanmanız mümkün: Yeni hayatınızın yeni ulaşım şekli bisiklet olsun. Ne dersiniz?

Danışmanlık hizmetleri

Vergi, finans, hukuk, şirket danışmanlığı gibi konularda da Almanya‘daki faturalar oldukça kabarık. Bu sebeple eğer belli konularda danışmanlık hizmeti almayı planlıyorsanız, bunları önce Türkiye üzerinden halledip halledemeyeceğinizi araştırın. Bu sayede ciddi bir tasarruf edebilirsiniz. Para göndermeyle ilgili kısmı tabii ki TransferGo olarak severek üstleniyoruz. TransferGo’yla dilerseniz iş, dilerseniz kişisel amaçlı internet üzerinden para transferleri yapabilirsiniz. Size kolaylık, karşı koyamayacağınız fiyat avantajları ve güvenli bir hizmet sunma sözü veriyoruz. Hemen kaydolun.

HABERE YORUM KAT