Almanya'da trafik cezaları cep yakacak! İşte yeni para cezaları

Almanya'da trafik cezaları cep yakacak! İşte yeni para cezaları

Federal Ulaştırma Bakanlığı’nca yapılan açıklamaya göre, federal ve eyalet düzeyinde varılan anlaşmaya göre, trafik kurallarını ihlal edenlere kesilecek para cezaları neredeyse iki hatta üç kat artırıldı.

Almanya’da trafik kurallarına ihlal etmenin cezası ciddi oranda artırıldı. En ufak kural ihlali bile cep yakacak bundan böyle. Aylar süren tartışmadan sonra federal hükümet, eyalet yönetimleriyle sonunda anlaşmaya vardı. Yeni trafik cezaları kataloğunun yaz sonunda resmen yürürlüğe girmesi bekleniyor. Aslında 28.04.2020 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen yeni trafik cezaları düzenlemesinde, form hatası nedeniyle askıya alınmıştı. Federal Ulaştırma Bakanlığı’nca yapılan açıklamaya göre, federal ve eyalet düzeyinde varılan anlaşmaya göre, trafik kurallarını ihlal edenlere kesilecek para cezaları neredeyse iki hatta üç kat artırıldı ve yeni trafik ihlal unsurları da tanımlandı. 

Hürriyet'ten Ayhan Can'ın haberine göre;  

* Park ve duraklama ihlallerine kesilen para cezası 15 eurodan 55 euroya kadar yükseltildi. Örneğin engellilere ayrılan park alanına aracını bırakanlar, 35 euro yerine 55 euro ceza ödemek zorunda kalacaklar. Hatta itfaiye veya kurtarma araçlarının olay yerine girişlerini engelleyen otomobil sürücülerine ise 100 euro para cezası kesilecek.
* Elektrikli araçlar için ayrılan park yerlerine, araç şarj alanlarına ve araç paylaşımı (Carsharing) için öngörülen park alanlarına araç bırakmak, yeni trafik suçu olarak tanımlandı. Trafik cezaları kataloğuna yeni eklenen bu trafik kuralını ihlal edenlere 55 euro tutarında uyarı cezası kesilecek.
* Kurtarma araçlarının yolda hızlı ilerlemelerini sağlayan kurtarma yolunu engelleyen, kapatan veya kurtarma yolunu haksız yere aracıyla kullanan sürücülere 200 ile 320 euro arasında ceza makbuzu kesilecek ve trafik sicillerine bir ceza puanı işlenecek.
* Ağır vasıta araç sürücülerine için yeni trafik kuralları geçerli olacak. Buna göre, şehir içinde kavşakta sağa sapan ağır vasıtalara yürüme hızında dönme kuralı getirildi. Bu kuralı ihlal etmenin faturası 70 euro olacak.
* Yaya ve bisiklet yolunun yanı sıra servis şeridini kural dışı kullanan araç sürücülerine 25 euro yerine 100 euroya arasında mal olacak.
* Otomobiliyle hava atanlara dikkat: Aracıyla sürekli aynı güzergâhta turlayarak çevreye rahatsızlık veren veya motoru gereksiz yüksek devirde kullanarak gürültü ve çevreye saçtığı egzoz gazıyla rahatsızlık verenlere 20 euroya kadar kesilen para cezası bundan böyle 100 euro olacak.
* Aşırı sürat yapan sürücülere de pamuk eller cebe denilecek. Şehir içinde hız sınırını aşanlara getirilen para cezaları şu şekilde düzenlendi:
Hız sınırını saatte 10 km aşanlara 15 yerine 30 euro, 11-15 km arasında aşanlara 25 yerine 50 euro, 16-20 km aşanlara 35 yerine 70 euro, 21-25 km aşanlara 80 yerine 115 euro, 26-30 km aşanlara 100 yerine 180 euro, 31-40 km aşanlara 160 yerine 260 euro, 41-50 km aşanlara 200 yerine 400 euro ve hız sınırını saatte 70 km ve üzerinde aşanlara kesilecek para cezası 680 eurodan 800 euroya yükseltildi.

HABERE YORUM KAT