Almanya'da temmuz ayında neler değişiyor ?

Almanya'da temmuz ayında neler değişiyor ?

Temmuz ayında Almanya'da vatandaşları birtakım yenilikler bekliyor

Almanya’da temmuz ayında yine birtakım yeni yasa ve uygulamalar yürürlüğe girdi. Tek kullanımlık plastiklerden, internette oynanan şans oyunlarına kadar birçok konuda yeniliğe gidildi.

TEK KULLANIMLIK PLASTİKLER

Almanya'da tek kullanımlık plastikten üretilen birçok ürün 3 Temmuz'dan itibaren yasaklanacak. Bazı içme kapları ve tek kullanımlık strafor kapların da üretilmesine veya piyasaya sürülmesine artık izin verilmemektedir. 


SANAL ŞANS OYUNLARI

İnternetteki çevrimiçi poker ve rulete, ülke çapındaki tek tip kurallara göre temmuz ayının başından itibaren izin verilecek.  Şans Oyunları Devlet Sözleşmesi uyarınca Almanya genelinde şans oyunlarına katılmak için kullanıcılar kimlik bilgileriyle ve özel şifreli bir oyun hesabı açtırmak zorundalar. Bu sayede 18 yaşın altındakilerin internette şans oyunu oynamaları engellenmek isteniyor. Ayrıca, oyuncuların genellikle oyun hesabına ayda sadece 1000 Euro'ya kadar para yatırmalarına ve bu tutarı kullanmalarına izin verilecek.

HÜCRESEL

Deutsche Telekom ve Vodafone, 30 Haziran'da üçüncü nesil radyo ağlarını (3G veya UMTS) kapatacak. Eski bir akıllı telefon kullanan veya daha yeni 4G / LTE kullanmayan kişiler bu durumdan etkilenecek. CHECK24 adlı internet karşılaştırma portalı yöneticisi Markus Gössler, tüketicilere yine de internet erişimi konusunda SIM kartlarının veya cep telefonlarının LTE şebeke ağıyla uyumlu olup olmadığına dikkat etmelerini öneriyor.

KFW FİNANSMANI

Ev inşa eden veya yenileyen ve bunun için federal fon isteyen herkes 1 Temmuz'dan itibaren yeni kurallara uymak zorunda. Bank KfW'nin ve Federal Ekonomi ve İhracat Kontrol Dairesi'nin çeşitli programlarının yerini alan yeni “Verimli Binalar için Federal Finansman” (BEG) yürürlüğe giriyor. Yapılan değişiklikle, enerji tasarrufu amaçlı konut yapımı ve modernizasyon çalışmalarına sunulan teşviklerin daha cazip hale getirilmesi amaçlanıyor. Bu konuda sunulan birçok teşvikten yararlanmak için tek bir başvuru yeterli olacak.

POSTA SİPARİŞİ

ABD, Çin veya İsviçre gibi AB üyesi olmayan ülkelerde daha küçük mallar sipariş eden herkes 1 Temmuz'dan itibaren daha yüksek vergilerle karşı karşıya kalacak Muafiyet sınırı 22 Euro olan ürünler için ithalat satış vergisi de ödenecek.

Artı49 Haber Merkezi
 

HABERE YORUM KAT