Almanya'da tasarruf kampanyaları işe yaramadı

Almanya'da tasarruf kampanyaları işe yaramadı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş sonrası doğal gaz tedariki konusunda sıkıntı yaşayan Almanya’da tüm tasarruf kampanyalarına rağmen gaz tüketimi arttı.

Özel hanelerde ve küçük işletmelerde enerji krizine rağmen geçen hafta ortalamanın üzerinde gaz tüketildiği belirtildi. Federal Ağ Ajansı Başkanı Klaus Müller, “Gaz tüketimimizi önemli ölçüde azaltmazsak durum çok ciddi hale gelebilir” uyarısında bulundu. Gaz tüketimi konusunda düzenleyici kurum olan Federal Ağ Ajansı’nın rakamlarına göre, yılın 39. haftasında özel haneler ve daha küçük ticari müşterilerin gaz tüketimi 618 gigawatt saat olarak gerçekleşti. Bu rakamın 2018-2021 döneminde ortalama 564 gigawatt saat olduğu belirtildi. Federal Ağ Ajansı’na göre, geçen hafta sanayi müşterilerinin tüketimi 1370 gigawatt saat olarak gerçekleşti ve bu rakam önceki yılların seviyesinin yaklaşık yüzde 2 üstünde oldu.

Müller, Almanya’nın özel, ticari ve sanayi sektörlerinde en az yüzde 20 tasarruf yapmadan kışın gaz sıkıntısından kaçılamayacağını belirtti. Özel haneler ve küçük ticari müşterilerin Almanya’daki gaz tüketiminin yaklaşık yüzde 40’ını gerçekleştirdikleri ifade edildi. Büyük endüstriyel müşteriler gaz tüketiminde kalan yüzde 60’lık kısmı oluşturuyor. Federal Ağ Ajansı yaptığı açıklamada Almanya’daki mevcut gaz depolama seviyesinin yüzde 92.08 olduğunu bildirmişti. Almanya’daki gaz arzının şu anda istikrarlı olduğu vurgulandı.

Kaynak: Hürriyet Avrupa
Fotoğraf:

HABERE YORUM KAT