Almanya'da taksici aklandı... Şimdi polislere soruşturma açıldı

Almanya'da taksici aklandı... Şimdi polislere soruşturma açıldı

Münih Savcılığı, geçen şubat ayında 28 yaşındaki bir taksi şoförüne şiddet uyguladığı iddiasıyla polisler hakkına soruşturma başlattı.

9 Şubat 2021’de yaşanan olay, bir taksi durağındaki taksiciler arasında yer kapma tartışması üzerine çıktı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre olay yerine gelen çok sayıda Polis kavgayı ayırdıktan sonra herkese sert tavırlar sergiledi. 61 yaşındaki taksi sürücüsü Jürgen W., polislerin olay yerine geldikleri andan itibaren agresif olduklarını söyledi.

Tanıklar, bir polisin, o sırada aracıyla meydandaki diğer taksicilere yol vermek için hareket eden Tarık M.’nin aracına yumruk atarak durdurduğunu, bunun üzerine aracından çıkan Tarık M.’nin sadece yer açmak istediğini söylemesine rağmen polislerin üzerine çullandığını anlattı.

Olayın görgü tanığı olan birçok taksici, polislerin agresif olduğunu, Tarık M.’nin ise hiçbir şekilde saldırgan tutum sergilemediğini söyledi.

Spiegel dergisine konuşan Fas asıllı taksici Tarık M., 9 Şubat’ta yaşanan olayı anlattı. Polislerin sebepsiz yere kendisine şiddet uygulayıp yere yatırdığını ve ardından üzerine çullandıklarını söyleyen Tarık M., o sırada aklına ABD’de polis şiddetiyle hayatını kaybeden George Floyd’un geldiğini belirterek, “Öleceğimi düşündüm” dedi.

TANIKLAR HER ŞEYİ KAYDETTİ

Olay sonrası yaralanan Tarık M., doktordan rapor alırken, polisler ise şiddet uyguladıkları Tarık M. hakkında kolluk güçlerine mukavemet gösterdiği gerekçesiyle dava açtı.

Savcılık da bunun üzerine Fas asıllı taksici Tarık M. hakkında Soruşturma başlattı.

Ancak görgü tanığı birçok taksici polisin iddiasını çürütürken, bir taksici de bütün olup biteni cep telefonuyla kaydetti. Görüntülerde Tarık M.’nin agresif olmadığı net bir şekilde görüldüğü, polislerin ise olay sırasında kameralarını açmadığı ifade edildi. Bunun üzerine savcılık Fas asıllı taksici Tarık M. hakkındaki soruşturmayı kapattı.

Münih Savcılığı, polisin Tarık M.’ye güç kullandığı iddiaları hakkında soruşturma açtı. Münih Savcılığı Sözcüsü Anne Leiding, Spiegel dergisinde yer alan konuyla ilgili haberleri doğruladı. Ancak Leiding, devam eden soruşturmalarla ilgili olarak kaç polis memuru hakkında soruşturma yürütüldüğü hakkında bilgi vermedi. Şimdi soruşturmanın nasıl sonuçlanacağı ve polislerin ceza alıp almayacağı merakla bekleniyor.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA

HABERE YORUM KAT