Almanya'da yeni yardım müjdesi! Bu kişiler yararlanabilecek...

Almanya'da yeni yardım müjdesi! Bu kişiler yararlanabilecek...

Hubertus Heil harekete geçti! 4000 Euro'nun altında gelir elde edenler için yardım geliyor...

Almanya'da fiyatlar artıyor ve hem enerji fiyatları hem de süpermarketten alınan gıdaların maliyeti artıyor. Çalışma Bakanı Hubertus Heil bununla mücadele etmek için bir plan geliştirdi.

Hubertus Heil aylık brüt geliri 4.000 Euro'nun altında olan kişilere bir an önce sosyal iklim parası getirmek istiyor. SPD artan enerji ve gıda fiyatları, özellikle düşük gelirli insanları çok zorluyor. Birikimi olmayan veya az olan insanlar bu durum karşısında zorlanıyorlar açıklamasını yaptı. 

Bir yardım paketinin acil olarak getirilmesi gerektiğini söyleyen Heil "Sosyal iklim parasını 1 Ocak 2023'te hayata geçirmeliyiz. Bu işe yaramazsa, tek seferlik ödemeler arasında köprü kurmak zorundayız" dedi.

Yardım paketi üzerinde çalışan Çalışma Bakanı bunu yakın bir süre içinde koalisyon ortaklarına müzakere için sunacak. Heil yüksek kazanç elde edenler için bu yardım paketinin geçerli olmayacağını da ekledi. 

Trafik ışığı koalisyonu enflasyon ile mücadelede bundan önce yakıt vergisi indirimi 9 Euro'luk tren bileti indirimi ve gelir vergisi mükellefleri için 300 Euroluk bir enerji sabit oranı uygulamalarını başlatmıştı


Almanya'da enflasyon şu anda yüzde 7,4 ile 1981'den bu yana en yüksek seviyede.

Artı49
Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT
1 Yorum