Almanya'da Sol Parti'den ücretsiz kreş çağrısı

Almanya'da Sol Parti'den ücretsiz kreş çağrısı

Sol meclis grubu, eyalet hükümetlerini ücretsiz kreş uygulamasını başlatmaya çağırdı.

Almanya’da Sol parti, eyalet hükümetlerine daha önce de planlanan primsiz kreş yılını başlatmak için bir kez daha çağrıda bulundu.

Parlamento grup lideri Sebastian Walter salı günü Potsdam'da eyalet parlamentosu genel kurulunda bu hafta yapılacak “2022 için nihai bütçe görüşmelerinde” solun gerekli 14 milyon euroya başvuracağını söyledi. Hükümet, daha önce mali nedenlerden dolayı kreşlere uygulanan katkı payının kaldırılması uygulamasını 2023’e ertelemek zorunda kalmıştı ve 2024 yılında ise ücretten tamamen muafiyet sağlamak istiyordu.

Walter ayrıca, hükümetin gelecek yıl konut desteğini 37 milyon eurodan 130 milyon euroya düşürmeyi planlamasını da eleştirdi. Walter, “Ülkenin tüm eyaletlerinde gerçekleşen büyük insan akını göz önüne alındığında, bu tamamen yanlış bir politika. Talep artsa bile daire fiyatları uygun kalmalıdır” dedi. Bu nedenle Sol, sosyal konut için fonların yeniden 170 milyon eurora çıkarılması çağrısında bulunuyor. Walter, belediyelerdeki yerel toplu taşıma fonlarının da üç milyon euro artırılarak 85 milyon euroya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Artı49 Haber Merkezi
FOTOĞRAF: UNSPLAH

HABERE YORUM KAT