Almanya'da şiddetli yağış uyarısı

Almanya'da şiddetli yağış uyarısı

Sular altında kalan caddeler, toprak kaymaları, yıldırım düşmesi: Almanya'daki birçok bölge için hava durumu pek iyiye işaret etmiyor.

Almanya'nın birçok bölgesinde önümüzdeki birkaç gün içinde şiddetli yağmur ve şiddetli hava tehdidi var. Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz, Saarland ve Baden-Württemberg bölgeleri için salı öğleden sonra erken saatlerde şiddetli hava uyarıları yapıldı.

Offenbach'taki Alman Hava Servisi'ne (DWD) göre, şiddetli yağmur nedeniyle bodrum katları ve sokakları su bastı, dere ve nehirlerde sel, toprak kayması ve yerel yıldırım hasarı bekleniyor.

Almanya üzerinde  salı günü boyunca, özellikle Almanya'nın doğu yarısında yağışlar güçlenmesi bekleniyor. Öğleden sonra, özellikle Bavyera ve Thüringen'de şiddetli gök gürültülü sağanak yağışlar başladı.DWD Meteorolog Felix Dietzsch, "Bunlar, akşam saatlerinde kademeli olarak doğrusal bir kompleks oluşturur ve şiddetli yağmur, şiddetli rüzgar veya şiddetli rüzgar ve dolu yağışı olabilir" dedi. «Gece boyunca bu fırtına daha kuzeye Brandenburg, Saksonya-Anhalt ve Aşağı Saksonya'ya doğru hareket edecek Etkilenen bölgelerde özellikle su basmış sokaklar ve mahzenler bekleniyor." açıklamasında bulundu.

urn-newsml-dpa-com-20090101-210713-99-362711-large-4-3-17.jpeg

Dietzsch, yağışlarla ilgili: “Şiddetli yağmur ve gök gürültülü fırtınalar muhtemelen en az cuma gününe kadar sürecek.'' ifadelerini kullandı.

Köln'de Ren Nehri üzerindeki şiddetli yağışlar şimdiden su seviyesinin önemli ölçüde yükselmesine neden oldu. Köln'deki su seviyesi salı öğleden sonra 5,39 metreydi .

Bavyera'da, Augsburg'daki Bavyera Eyalet Çevre Ofisi tarafından bildirildiği üzere, Batı Orta Frankonya ve Kuzey Swabia'daki seller başlangıçta azaldı. Rednitz ve Regnitz'in batı kollarındaki, Altmühl ve Wörnitz'in üst kısımlarındaki seviyelerin yavaş yavaş düştüğü söylendi. Ancak şiddetli yerel yağmur, özellikle doğu Bavyera'da tekrar tehlikeli bir artışa yol açabilir. Geçen hafta, özellikle Orta Frankonya selden etkilendi. Şiddetli yağmur mahzenleri su basmasına, sokakları su basmasına ve izole elektrik kesintilerine neden olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT