Almanya'da şiddetli yağış! Sokaklar sular altında kaldı

Almanya'da şiddetli yağış! Sokaklar sular altında kaldı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti başta olmak üzere Bavyera ve Baden-Vürtemberg eyaletlerinde şiddetli yağış su baskınlarına yol açtı.

Cuma günü şiddetli yağışlı fırtınalar Baden-Württemberg'i etkiledi. Özellikle ülkenin doğusunda sokaklar  sular altında kaldı. Konstanz Gölü kıyısındaki Ravensburg bölgesinde yollar kapandı, suda kızaklama kazalara yol açtı ve arabalar yağışın etkisiyle mahsur kaldı.

Köln yakınlarındaki Gummersbach'ta şiddetli yağış sonucu yollarda sel oluşurken, Ruhr bölgesinden geçen A42 ve A43 otoyollarının yanı sıra çok sayıda ara yol kapandı.

1.jpeg

Sel tahmin merkezi (HVZ) Baden-Württemberg,  Riß, Rems, Kocher ve Jagst'ta sel olduğunu bildirdi. Ulm'un güneyindeki Niederkirch'teki Riß göstergesinde cuma öğleden sonra 2,77 metre su seviyesi ölçüldü. Bir HVZ uzmanı, geçtiğimiz haftalarda şiddetli yağmur nedeniyle bu kadar nadir görülen bir olayın orada üçüncü kez gerçekleştiği açıklamasında bulundu.

KRV eyaletinde meydana gelen şiddetli yağmur ve yer yer dolu yağışı nedeniyle itfaiye yoğun mesai yaptı.

Polis, sadece Herne'nin Wanne-Eickel semtinde yolların su kaplanması nedeniyle 25 otomobil plakası bulduğunu açıkladı.

Wuppertal kentinde girişi suyla dolan bir binada yaşayan 25 kişi geçici olarak bir otele yerleştirildi.

Bochum'da yıldırım düşen ve devrilen ağaçların kaldırılması için itfaiye çalışma başlattı.

sel3.jpeg

Kuzey Bavyera'da sel uyarısı

Bavyera'nın kuzeyindeki birçok bölge için sel uyarısı yapıldı. Wilhermsdorf'ta elektrik kesintileri yaşandı. İtfaiye şefi Frank Bauer, şehir merkezinde tam bir elektrik kesintisi olduğunu söyledi. Ancak hasarın o akşama onarılabileceğini düşündüğünü söyledi.

sel2.jpeg

Bavyera haber servisine göre, bölgedeki su seviyeleri hızla yükseldi. Zenn, Stöckach'ta birkaç saat içinde 2,50 metre yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Orta Frankonya'da ve aynı zamanda diğer bölgelerde, yerleşim alanlarının büyük ölçüde sular altında kaldığı rapor edildi. 


 

HABERE YORUM KAT