Almanya'da şiddete maruz kalan kadınlar sığınma evlerinde yer bulamıyor...

Almanya'da şiddete maruz kalan kadınlar sığınma evlerinde yer bulamıyor...

Correctiv medyası tarafından yapılan bir veri analizi, şiddetten korunmak için sığınma evlerinin aşırı dolu olduğunu gösteriyor

Yeni bir araştırmaya göre, Almanya'daki kadın sığınma evleri aşırı dolu. Araştırma medyası " Correctiv.lokal  " tarafından Pazartesi günü yayınlanan ülke çapındaki bir veri analizine göre , değerlendirilen kadın konukevleri 2022'de ortalama 303 günde kabulün artık mümkün olmadığını bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, yer boşaldığı anda genellikle birkaç saat sonra doluyor. Değerlendirme, 2022'den itibaren 13 federal eyaletteki 200 kadın sığınma evinden alınan verileri içeriyordu. Almanya'da yaklaşık 8.100 yerle birlikte toplam 400 civarında kadın sığınma evi ve sığınma evi bulunmakta.

Almanya , 1 Şubat 2018'de yürürlüğe giren Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi ile kadına yönelik şiddeti önlemeyi ve ortadan kaldırmayı taahhüt etti. Bu anlaşmanın esaslarına göre kadın sığınma evlerinde binlerce yer eksik. Şubat ayının başında SPD lideri Saskia Esken , kadınların şiddetten korunmasındaki mevcut boşluklar göz önüne alındığında destek seçeneklerinin genişletileceğini duyurdu. Bu amaçla, kadın sığınma evlerinin güvenilir bir şekilde finanse edilmesi için ülke çapında bir çerçeve oluşturulması gerektiğini söyledi. Yardım sistemi gerektiği gibi genişletilecek ve federal hükümet gelecekte düzenli finansmana katılacak.

Durum özellikle üç federal eyalette kötü

SPD, Yeşiller ve FDP 2021 koalisyon anlaşmalarında, diğer şeylerin yanı sıra, yardım sisteminin ihtiyaca dayalı olarak genişletileceğini ve federal hükümetin standart finansmana katılımını duyurmuştu. Kadın sığınma evi koordinasyonunun Kasım ayı verilerine göre 2021'de 6.431 yetişkin kadın sığınma evinde geçici olarak yaşadı.

»Correctiv«'e göre, geçen yıl Hessen , Schleswig-Holstein ve Rheinland-Palatinate'de durum özellikle kötüydü . Oradaki kadın sığınma evleri ortalama on günün dokuzunda tamamen doluydu. “Elimizdeki her boş pozisyon için günde yaklaşık dört ila beş kadın arıyor. Bergisch-Gladbach kadın sığınma evinden Kornelia Wagner-Kocabas'ın araştırma ekibi tarafından aktarıldığına göre, bu yüzden her zaman doluyuz."

HABERE YORUM KAT