Almanya'da sel felaketi: Ölü sayısı artıyor

Almanya'da sel felaketi: Ölü sayısı artıyor

Almanya'da şiddetli yağmurun neden olduğu sel nedeniyle 6 bina çöktü, en az 19 kişi kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 50 kişinin ise kayıp olduğu açıklandı.

Almanya'da şiddetli yağmurun neden olduğu sel nedeniyle 6 bina çöktü. En az 19 kişi kişi hayatını kaybetti. 

urn-newsml-dpa-com-20090101-210715-99-386862-large-4-3-163.jpeg

Şiddetli yağmurun Almanya'nın batı bölgelerinde sele yol açmasının ardından altı bina çöktü.

En az 19 kişi kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 50 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

Afet bölgesindeki diğer binalar yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Rheinland-Pfalz Eyaleti Başbakanı Malu Dreyer yaptığı açıklamada, "Böyle bir felaket görmedik. " açıklamasında bulundu.

urn-newsml-dpa-com-20090101-210715-99-386861-large-4-3-142.jpeg

Altena ve Wedohl kasabalarında görev başındaki iki itfaiyecinin de arama kurtarma çalışmaları sırasında hayatlarını kaybettikleri duyuruldu.

Felaketin tam boyutu belirsizliğini koruyor

İçişleri Bakanlığı'na göre, Rheinland-Pfalz'da felaketin kesin boyutu henüz tahmin edilemiyor. Saatlerdir geniş çaplı bir kurtarma operasyonu sürüyor. Dreyer, polis helikopterlerinin insanları evlerin çatılarından veya ağaçlardan kurtarmak için yola çıktığını bildirdi. Bundeswehr ayrıca yaklaşık 200 askerle yardım ediyor. 

Köln'de iki kişi su dolu bodrumlarında ölü bulundu. Polis ve savcı perşembe günü yaptığı açıklamada, itfaiyenin vefat edenleri çarşamba akşamı geç saatlerde bulduğunu duyurdu. Solingen'de 82 yaşındaki bir adam evinin bodrum katını su basması sonucu düşerek hayatını kaybetti. Wuppertal polisi sözcüsü, sonbaharda başının sular altında kaldığını söyledi. Kamenli 77 yaşındaki bir adam evinin sular altında kalan bodrum katında hayatını kaybetti.

 

 

HABERE YORUM KAT