Almanya'da sel bölgelerinde yeni fırtına uyarısı

Almanya'da sel bölgelerinde yeni fırtına uyarısı

Sel felaketinden sonra, Rheinland-Pfalz ve Kuzey Ren-Vestfalya'daki insanlar hafta sonu hava durumu tahminlerinden endişe duyuyorlar.

Rheinland-Pfalz'daki sel bölgesinde, sivil koruma, tahmin edilen fırtınalar nedeniyle vatandaşlar için şimdiden acil durum barınağı kurdu. Kriz ekibi daha fazla önlem alıyor.

Denetim ve hizmet müdürlüğüne göre, etkilenebilecek lokasyonlardaki mevcut durum hakkında bilgi verilecek. Yapılan açıklamada "Hazırlıklar devam ediyor ,sosyal medya üzerinden halk tekrar uyarılıyor ve broşürler dağıtılıyor" ifadeleri kullanıldı.

Ahr için ciddi bir sel riski olmadığı söyleniyor. Bununla birlikte, özellikle kanalizasyon sisteminin parçalarının tahrip olduğu veya tıkandığı yerlerde, yağmur yağdığında yüzey suyunun artması bekleniyor.

Bazı yerler daha fazla etkilenebilir

Afet kontrolüne göre Schuld, Insul ve Dümpelfeld kasabaları selden daha fazla etkilenecek bölgeler arasında. 

Afet kontrolü, etkilenen yerlerin tüm sakinlerine gerekirse konaklama imkanı sunduğunu söyledi. Verbandsgemeinde Grafschaft'taki Leimersdorf'ta, bu cumartesi sabah saat 10.00'dan itibaren sürekli olarak bir acil durum barınağı işletilecek ve bu, önümüzdeki birkaç gün boyunca da devam edecek.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT