Almanya'da seçimin kazananları belli oldu

Almanya'da seçimin kazananları belli oldu

Baden-Württemberg eyaletindeki seçimlerin galibi Yeşiller Partisi’nin adayı Winfried Kretschmann, Rheinland-Pfalz eyaletinde ise seçim yarışını SPD’nin adayı Malu Dreyer kazandı.

Almanya’da süper seçim yılı Baden-Württemberg ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde yapılan eyalet parlamentosu seçimleriyle başladı. Baden-Württemberg eyaletindeki seçimlerin galibi beklendiği gibi halen eyalet başbakanlığını yürüten Yeşiller Partisi’nin adayı Winfried Kretschmann oldu. Rheinland-Pfalz eyaletinde ise seçim yarışını SPD’nin adayı Malu Dreyer kazandı. 2013 yılından bu yana Rheinland-Pfalz eyaletinin başbakanlığını Malu Dreyer yapıyor.


Baden-Württemberg eyaletinde ilk açılan sandık sonuçlarına göre, Yeşiller Partisi yüzde 31.5 oy alarak birinci parti oldu. En yakın rakibi olan CDU ise yüzde 23 oyla tarihinin en düşük oyunu aldı. Bir önceki seçimlerde en kötü sonucu alan Sosyal Demokrat Parti (SPD) daha da oy kaybı yaşayarak yüzde10.5’ta kaldı. 2016 seçimlerinde yüzde 15’in üzerinde oy almayı başaran aşırı sağcı AfD yüzde 12.5 Liberal parti FDP ise yüzde 11 oy alabildi. Bu eyalette 21 parti ve 8 bağımsız aday yarıştı.

KAYNAK: HÜRRİYET
FOTOĞRAF: DPA

HABERE YORUM KAT