Almanya'da salgın durumunun uzatılmasını istedi

Almanya'da salgın durumunun uzatılmasını istedi

Jens Spahn’ın 25 Kasım’dan sonra ‘salgın aciliyet durumu’nun sona ereceği yönündeki açıklamalarına karşı çıkan Markus Söder, başta okullar olmak üzere birçok yerde insanların korunmasız olduğunu söyleyerek salgın durumunun aksine uzatılmasını istedi.

Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın 25 Kasım’dan sonra ‘salgın aciliyet durumu’nun sona ereceği yönündeki açıklamalarına karşı çıkan Bavyera Başbakanı Markus Söder, başta okullar olmak üzere birçok yerde insanların korunmasız olduğunu söyleyerek salgın durumunun aksine uzatılmasını istedi.

Salgın durumunun sona erdirilmesi halinde alınması gereken zorunlu önlemler için hiçbir yasal dayanağın kalmayacağını söyleyen Söder, ne okullarda test yaptırmanın, ne de toplu ulaşımda maske kullanımının mümkün olabileceğini söyledi.

Vakalar giderek artarken pandemi durumunun iptali için dört haftalık öngörüyle karar verilemeyeceğini belirten eyalet başbakanı, salgınla mücadele kapsamında sınırları belli çok açık yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA - ALİ MERCİMEK / MÜNİH

HABERE YORUM KAT