Almanya'da sağcı polis skandalı büyüyor! Hessen'de istifa krizi...

Almanya'da sağcı polis skandalı büyüyor! Hessen'de istifa krizi...

Hessen eyaletinde özel tim görevlisi aşırı sağcı polis skandalının bilinenden çok daha büyük boyutlarda olduğunun ortaya çıkması üzerine Eyalet İçişleri Bakanı’nın istifası istendi.

Muhalefet partileri SPD ile Sol Parti’nin istifa talebine FDP de destek verdi. Sol Parti Eyalet Teşkilatı Başkanı Janine Wissler, İçişleri Bakanı Peter Beuth’un artık bakan olarak görevini yapamayacağını belirterek derhal görevi bırakması gerektiğini söyledi.

Sol Parti Başkanı Wissler, CDU’lu İçişleri Bakanı Beuth’un artık olayı aydınlatmasının mümkün olmadığını vurguladı. Wissler, emniyet teşkilatının aşırı sağcı polisler konusunda yönetim zaafı bulunduğuna da dikkat çekti. Bakan Beuth’un skandalı münferit ve abartılı dedikodu olarak tanımlayarak olayı basite indirgediğini belirten Wissler, “Üniforma taşıyan aşırı sağcılar güvenlik riski taşımaktadır” dedi. FDP İçişleri Politika Sözcüsü Stefan Müller de Beuth’un artık bakanlığını yapmasının sorgulanması gerektiğine işaret etti. SPD Meclis Grubu Genel Sekreteri Günter Rudolph, bakanı istifaya davet etti. Rudolph, Bakan Beuth’un 7 yıldır görevde olduğunu ve siyasi sorumluluk taşıdığını ifade etti.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA

HABERE YORUM KAT