Almanya'da saatler ne zaman geri alınacak 2023

Almanya'da saatler ne zaman geri alınacak 2023

Almanya'da yakın zamanda yaz saati uygulamasına geçilerek saatler bir saat ileri alınacak. Peki, tekrardan Almanya'da ne zaman saatler geri alınacak ve kış saati uygulamasına geçilecek? İşte detaylar...

Almanya'da 2023 yılında kış mevsiminin sonuna gelinirken yeni saat uygulaması 26 Mart Pazar gecesi devreye giriyor. Bu uygulamaya göre Almanya’da saatler 1 saat ileriye alınıyor. Almanya’da başlayan yaz saati uygulaması 29 Ekim 2023 Pazar gecesine kadar sürecek. 

Almanya’da 26 Mart’ta başlayacak uygulamayla güneş ışığından faydalanarak enerji konusunda kar etmek amaçlanıyor.

Almanya'da saatler ne zaman geri alınacak 2023 

Almanya’da 29 Ekim 2023 tarihinde ise saatler tekrardan 1 saat geriye alınacak. Almanya’da 2023 yılında başlayacak kış saati uygulaması 31 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek. 

Almanya'da saat kaçta saatler geri alınacak?

Almanya'da 29 Ekim 2023 Pazar gecesi akrep 2’den 3’e geldiğinde saatler 1 saat geri alınacak. Bu uygulamayla Almanya’da 29 Ekim gecesi 1 saat daha uzamış ve kış saati uygulamasına geçilmiş olacak.

Öte yandan dünyanın birçok yerinde yaz ve kış saati uygulamasıyla saatlerle oynansa bile bazı ülkeler bu işlemi kaldırdı. Yaz saati ve kış saati uygulamasını kaldıran arasında; Türkiye, Arjantin, Japonya, Namibya, Mısır, Rusya, Belarus, Brezilya, İzlanda, Güney Afrika ve Hindistan bulunuyor.

Bununla birlikte Almanya vatandaşlarının yaklaşık yüzde 75'i saatlerin ileri ve geri alınmasını onaylamıyor. Almanya'da yaşayanlar yaz ve kış uygulamasının vücutlarının alışmasının zor olduğunu belirtiyor.

 

HABERE YORUM KAT