Almanya'da Q humması salgını! Hastalığın arkasında bu var...

Almanya'da Q humması salgını! Hastalığın arkasında bu var...

Almanya'nın kuzeyindeki Lüneburg bölgesinde nadir görülen bir hastalık insanlarda görülmeye başladı.

Lüneburg belediyesi Aşağı Saksonya'da bazı insanlarda Q humması tespit edildiğini açıkladı. 8 Mart 2023 tarihinde hastalık hakkında bilgilendirme toplantısı yapılmasına karar verildi. Toplantıya Lüneburg Sağlık Dairesi Başkanı, Aşağı Saksonya Eyalet Tüketici Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesi ve Hamburg'daki Bernhard Nocht Enstitüsü'nden uzmanlar katılacak.

Q Humması Nedir?

Q humması, Coxiella burnetii bakterisinin neden olduğu bir enfeksiyon hastalığıdır. Hastalık, özellikle hayvanlarla (genellikle sığır ve koyun) temas halinde olan insanlarda yaygındır.

Hastalık genellikle hafif semptomlarla başlar, ancak ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Belirtileri arasında yüksek ateş, titreme, öksürük, baş ağrısı, kas ağrısı ve terleme yer alır.

Q ateşi, tedavi edilmezse ciddi sonuçlara neden olabilir. Komplikasyonlar arasında zatürre, karaciğer iltihabı, kalp kapakçığı enfeksiyonu ve beyin zarı enfeksiyonu yer alır. Bu nedenle, belirtiler ortaya çıktığında bir doktora danışmak önemlidir.

Uzmanlar, hayvanlarla temas halinde olan kişilerin koruyucu ekipman kullanmasını ve enfekte hayvanlarla temas etmekten kaçınmalarını tavsiye ediyorlar. Enfekte hayvanların sütü, eti veya diğer ürünlerinin tüketilmesi de hastalığın bulaşmasına neden olabilir.

Artı49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum