Almanya’da polisler vücut kamerası ile devriye gezmeye başlıyor

Almanya’da polisler vücut kamerası ile devriye gezmeye başlıyor

Almanya’nın en kalabalık eyaletinde polislerin vücut kamerası ile devriye gezmesi kararlaştırıldı. Ancak ilk uygulamanın Türklerin de yoğun yaşadığı görece küçük Hagen şehrinde başlaması “soru işaretlerine” neden oldu.

Federal Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde polislere yönelik yeni bir karar alındı. Eyaletteki polislerin vücut kamerası ile devriye gezmesi kararlaştırıldı. 

Vücut kameralarının polis üniformasının omuz bölgesinde yer alacağı, polislerin kamerayı sadece kendilerini tehdit altında hissettiklerinde veya bir operasyon sırasında açmasına izin verileceği bildirildi. Böylece polisin saldırılara karşı görece daha korunaklı olması veya saldırıları daha sonra kanıtlayabilmesi öngörülüyor. 

İlk uygulamanın yoğun bir Türkiye kökenli topluluğun da yaşadığı 180 bin nüfuslu Hagen şehrinde başlayacağı duyuruldu. Bu başlangıç, bazı çevrelerde soru işaretiyle karşılandı. 

Kuzey Ren Vestfalya’daki polis memurlarına toplam 9 bin kamera dağıtıldığı ve eyaletin söz konusu uygulamaya yaklaşık 7 milyon avro yatırım yaptığı açıklandı.

+49 – DÜSSELDORF

FOTO: İHA

 

HABERE YORUM KAT