Almanya'da polisler protestoların baskısı altında

Almanya'da polisler protestoların baskısı altında

Alman polis sendikası GdP, polislerin koronavirüs önlemlerine karşı protestolara tekrar tekrar görevlendirilmesi sebebiyle psikolojik zarar görmesinden endişelendiğini açıkladı.

Sendika başkanı Oliver Malchow, çarşamba günü Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND)'da yaptığı açıklamada "Birçok koronavirüs protestosu güçlerimize büyük bir yük bindiriyor." ifadelerini kullandı.

Malchow, protesto yürüyüşlerinin polis memurlarına karşı yüksek düzeyde saldırganlık içeren, giderek daha şiddetli karşılaşmaları içerdiğinden, konuşlandırmaların son derece stresli olduğunu söyledi.

"Liderler personeli üzerindeki stresi azaltmak için çok çalışıyorlar ancak bu giderek zorlaşıyor" dedi.

Malchow bir gün önceki bir röportajda, sık sık yapılan gösterilerin polisin diğer işleri, örneğin trafik izlemeyi ihmal etmesine neden olduğunu söylemişti.

DPoIG polis sendikası başkan yardımcısı Manuel Ostermann, sorunların ana nedeni olarak kesintilerden kaynaklanan personel eksikliğini gösterdi.

Çarşamba günü Bild tarafından yayınlanan yazıda, "Bu, şimdi koronavirüs önlemleri de dahil olmak üzere her alanda bizi vuruyor" dedi.

Almanya'da son günlerde başta ülkenin doğusunda olmak üzere koronavirüs tedbirlerini protesto etmek için şehirlerde on binlerce kişi sokaklara döküldü.

Münih şehri, bu tür toplantıların protestolara dönüşmesinin ardından bu çarşamba ve perşembe günleri için kayıt dışı koronavirüs "yürüyüşlerini" yasakladı.

Yetkililer, yasağın amacının, bazıları şiddet kullanmaya hazır olan protestocuların  maskeleri takmadığı veya birbirlerinden minimum mesafeyi korumadığı yerlerde gösterilerin oluşmasını önlemek olduğunu söyledi.

İzinsiz koronavirüs gösterilerine katılanlar 3.000 euroya kadar para cezasıyla karşı karşıya.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT