Almanya'da pasaport süresi dolanlara ''hızlı randevu'' hizmeti

Almanya'da pasaport süresi dolanlara ''hızlı randevu'' hizmeti

Pasaport süresi geçenler, işlemler gecikince zarar görecek olanlar başkonsolosluklardan doğrudan randevu alabiliyor

Almanya'daki Türklerin konsolosluk çilesi sürüyor Cumartesi günleri mesaisi, ek personel çözümleriyle Alman tarafına ''bitiminden 4 hafta önceye kadar herkese pasaport sözü verilse de bir çok kişi geçersiz pasaportla ortada kalmış durumda.

En büyük şikayet de randevu sisteminden geliyor. Verilen adres üzerinden işlem için başvuranlara en erken 4 ortalama 6-8 ay sonraya randevu veriliyor.Bir çok kişi aradan bunca süre geçene kadar işini ya Türkiye'ye gelip ya da başka ülkeye gidip çözüyor.

İşte bunu aşmak için Almanya'daki başkonsolosluklar, vatandaşlar doğrudan temasa geçmeleri halinde ''hızlı randevu sistemi''ne geçti. Bu sistemde kişisel bilgilerinizi ve T.C. kimlik numaranızı girerek hangi işlem için randevu almak istediğinizi aciliyet durumunu yazmanız gerekiyor. Başkonsolosluklar en geç 2-3 hafta içinde randevu verebiliyor.

İşte randevu alabileceğiniz Konsolosluklar

[email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] Konsulat.hannover©Infa.govis [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] 

KAYNAK: SÖZCÜ- ALİ GÜLEN
FOTOĞRAF:nvi.gov

HABERE YORUM KAT
1 Yorum