Almanya'da pandemi en çok hangi meslek grubunu vurdu ?

Almanya'da pandemi en çok hangi meslek grubunu vurdu ?

Yeni bir araştırmaya göre, korona pandemisinin ekonomik sonuçları özellikle serbest meslek sahiplerini çok etkiledi

Sendikaya bağlı Hans Böckler Vakfı'nın Ekonomik ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün (WSI) Salı günü bildirdiğine göre, üçte birinden fazlası kriz sırasında gelir kaybetti. Özellikle, halihazırda genellikle güvencesiz koşullarda çalışan, çalışanı olmayan serbest meslek sahipleri krizden ciddi şekilde etkilendi.

Çalışmaya göre, çalışanlar arasındaki gelir dağılımında çok az değişiklik olsa da, serbest meslek sahipleri arasında açık bir düşüş görülüyor. Ayda net 1500 euronun altında olanların oranı iki katına çıktı. En çok etkilenenler, yüzde 33'ü şu anda 1.500 euro'dan az kazanan serbest meslek sahibi kadınlar. Serbest meslek sahibi erkeklerin yüzde 18'i bu kategoriye girdi.

Çalışma, "Salgınla ilgili deneyim, serbest meslek sahipleri için sosyal güvenlik eksikliğinin sosyal güvenlik sistemlerinde ciddi ve önemli bir boşluğu temsil ettiğini gösteriyor" diyor. WSI araştırmacılarına göre, bu açığı kapatmak için serbest meslek sahipleri zorunlu devlet sigorta sistemlerine mümkün olduğunca kapsamlı bir şekilde dahil edilmeli.

Araştırmacılar, en son Temmuz 2021'de 5.000 çalışan ve iş arayanla görüşülen Hans Böckler Vakfı'nın işgücü anketinden elde edilen verileri değerlendirmişti.

Artı49 Haber Merkezi
 

HABERE YORUM KAT