Almanya’da oy vereceklerin dikkat etmesi gereken kurallar!

Almanya’da oy vereceklerin dikkat etmesi gereken kurallar!

Almanya'da koronavirüs vaka sayılarının yeniden artışa geçmesi üzerine 3G kuralı uygulamaya başlandı, 26 Eylül’deki seçimlerde de oy verecek kişilerin uyması gereken bazı kurallar belirlendi.

Almanya’nın sandık merkezlerinde tıbbi maske zorunluluğu olacak. 6 yaşından küçük çocuklar ve tıbbi rapor ile maske zorunluluğundan muaf tutulan kişiler için bu zorunluluk geçerli olmayacak.

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanlığı'ndaki seçim sözcüsü, "Oy kullanmak temel bir haktır. Maske takmayı reddedenler seçimden dışlanmamalıdır. "Uygun önlemler", maske takmak istemeyen kişilerin de oy kullanmasına olanak sağlamalıdır. Ancak sağlığın korunması her şeyden önce gelir” dedi. Baden-Württemberg, sadece maskeli seçmenlerin oy kullanmasına izin verileceğini açıkladı. Ancak, bu düzenlemeye itiraz edildi.

Oy kullanmak için seçim gününde oy kullanacak kişilerin test yaptırmasına gerek yok. Seçim görevlilerinin açıklamalarına göre, genel hijyen önlemlerine uyulduğu sürece herkes oyunu kullanabilir. Hijyen kuralları, federal eyaletlere bağlı. Genellikle 1,5 metre mesafe kuralını içerirler. Ayrıca birçok sandık merkezi görevlileri, oy kullanılan alanların havalandırılmasını, dezenfekte edilmesini ve tesisler için maksimum kişi sayısının belirlenmesini planlıyor. 

Ayrıca seçmenlerin, oy kullanmaya giderken nüfus cüzdanlarını veya pasaportlarını ve seçim hakkı belgelerini yanlarında bulundurmaları gereklidir.  Bulaşma riskini azaltmak için birçok seçim yetkilisi, seçmenlerden kendi kalemlerini getirmelerini istiyor.

Korona olan kişilerin sandık merkezlerine girmesine izin verilmiyor. Aynı kural, testi pozitif çıkan veya son iki hafta içinde karantinada olan bir kişiyle temas halinde olan kişiler için de geçerlidir. Bu gibi durumlarda olan seçmenler yalnızca posta yoluyla oy kullanabilir.  Hastalanan veya karantinada olan seçmenler, seçim günü saat 15.00'e kadar posta yoluyla oy kullanmak için başvurabilir. Bu şekilde kullanılan oylar daha sonra yetkili bir kişi tarafından alınabilir ve seçim görevlilerine saat 18.00’a kadar teslim edilebilir. Federal seçim yasasına göre hastanelerde de oy kullanılabilir.

Artı49 Haber Merkezi
Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT