Almanya'da orta sınıf için ev sahibi olmak: 'Artık hayali bile imkansız, işte nedeni!’

Almanya'da orta sınıf için ev sahibi olmak: 'Artık hayali bile imkansız, işte nedeni!’

Almanya'nın büyük şehirlerinde ev sahibi olma hayali giderek zorlaşıyor. Basın, emlak alımının artık sadece düşük gelirliler için değil, orta ve üst sınıflar için de zorlaştığının altını çiziyor.

Die Welt'in haberine göre Almanya'da, özellikle büyük şehirlerde, ev sahibi olma hayali giderek daha zor hale geliyor. Almanya'da konut fiyatları son yıllarda hızla yükseliyor ve birçok insan için ev sahibi olmak artık erişilemez bir hale geliyor.

Almanya'da orta sınıf olarak adlandırılan kesimin emlak sahibi olması son yıllarda büyük şehirlerde artan konut fiyatlarıyla zorlaştı. Özellikle koronavirüs pandemisi döneminde insanlar evlerinde daha fazla zaman geçirdikleri için, evlere talep arttı ve bunun sonucunda fiyatlar daha da arttı.

Basın, orta sınıfın bile ev sahibi olmak için yeterli bütçesi olmadığını söylüyor. Özellikle büyük şehirlerde, m² başına ortalama fiyatlar 10.000 Euro'nun üzerinde olduğu rapor ediliyor.

Özellikle genç nesil için endişe verici olan durumun çözümü olarak uzmanlar, büyük şehirlerde konut inşaatına yatırım yapılmasını öneriyorlar. Daha fazla konutun inşa edilmesiyle fiyatların düşürülebileceği çözüm yolu olarak görülüyor.

Artı49

 

HABERE YORUM KAT
2 Yorum