Almanya’da Omikron alarmı!

Almanya’da Omikron alarmı!

RKI danışmanlarından Fizikçi Profesör Dirk Brockmann Omikron varyantının bulaşma hızına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Almanya’da korona salgınıyla ilgili açıklamalarda bulunan Robert-Koch Enstitüsü’nün (RKI) verilerine göre, ülkede şimdiye kadar 630 Omikron varyantlı vakaya rastlandığı öğrenildi. RKI danışmanlarından Fizikçi Profesör Dirk Brockmann, konuyla ilgili uzmanlar toplantısında Omikron varyantının bulaşma hızına dikkat çekerek, vakaların günlük 700 bin seviyesine çıkabileceği uyarısında bulundu.

''DURDURMAK MÜMKÜN DEĞİL''

Brockmann, “Hem çok hızlı yayılan, hem de bağışıklık sistemini delen ‘Escape’ bir varyantla karşı karşıyayız“ dedi. RKI için ileriye yönelik salgın gelişim modelleri hazırladığı belirtilen Prof. Brockmann, İngiltere ve Danimarka’daki Omikron dalgasına dikkat çekerek, aynı gelişmenin tüm önlemlere rağmen Almanya’da da ortaya çıkabileceğini, bunun için ilk dalgada alınan önlemlerden daha sert tedbirler alınması gerektiğine dikkati çekti.

Omikron dalgasını durdurmanın artık mümkün olmadığını söyleyen Brockmann ile aynı görüşte olduğunu belirten Frankfurtlu ünlü virolog Sandra Ciesek de “Artık çok geç“ dedi. İstatistik uzmanı Katharina Schüller ise Omikron varyantının gelecek ocak ayında baskın virüs haline geleceğini söyledi.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA-ALİ MERCİMEK

HABERE YORUM KAT