Almanya'da okullarda maske zorunluluğu gevşetiliyor

Almanya'da okullarda maske zorunluluğu gevşetiliyor

Berlin'de altıncı sınıfa kadar olan öğrenciler için sınıfta maske takma zorunluluğu kaldırıldı. Bavyera da artık öğrencilerin maske takmasının zorunlu olmadığı eyaletlerden biri.

Bavreya ve Berlin’deki okullarda maske zorunluluğu bu pazartesiden itibaren gevşetiliyor. Bazı tıbbi uzmanlar, maske önlemlerinin okullarda devam ettirilmesini öğrenciler için uygunsuz olarak nitelendirdi. Virologlar ise, öğrenciler arasında yaş nedeniyle aşılanmamış çok sayıda öğrenci olması nedeniyle, maske kurallarının gevşetilmesini risk olarak gördüğünü açıkladı.

Öğretmenler derneği de düzenlemeye karşı çıktı. Robert Koch Enstitüsü'nden (RKI) elde edilen verilere göre, koronavirüs özellikle okul öncesi yaştaki çocuklarda ve ergenlik çağındaki çocuklarda yüksek oranda görülmeye başladı.

Karliczek: Okullarda daha fazla test yapılması gerekiyor

Federal Eğitim Bakanı Anja Karliczek (CDU), cuma gününden bu yana Saarland'da uygulanan ve Baden-Württemberg ve Saksonya için de düşünülmekte olan okullarda maske zorunluluğunun sona ermesi için düşüncelerini dile getirdi. Federal başkan yaptığı açıklamalarda:  "Öğrencilerin ders esnasında maske takması onlar için oldukça stresli. Ancak, maske zorunluluğu gevşetilirse, okullarda PCR testleri devam etmeli, hatta daha fazla olmalı" ifadelerini kullandı.

Uzun vadeli sonuçlar 

Covid-19'un çocuklar ve ergenler için riski uzun süredir tartışılıyor. Okullarda daha sıkı güvenlik önlemlerinin savunucuları, çocukların da ciddi şekilde hastalanabileceğini ve olası uzun vadeli sonuçlara sebep olabileceğini savunuyor. Öte yandan, bazı çocuk doktorları, eylül ayının başında, önlemlerin hafifletilmesi gerektiğini savundu.

Artı49 Haber Merkezi
Çeviri Haber: Tuğba Ünal

 

 

 

HABERE YORUM KAT