Almanya'da okullar ne zaman açılacak?

Almanya'da okullar ne zaman açılacak?

Korona vaka sayılarının düşmesi ve bazı kişilere muafiyetler gelmesi sonrasında insanların aklında 'Okullar ne zaman açılacak?'' sorusu gelmeye başladı.

Almanya öğretmenler Birliği Başkanı Heinz-Peter Meidinger, okulların yaz tatilinden sonra normal derslere geri dönebileceği konusunda olumlu konuştu.

Meidinger ''Üçüncü dalganın dördüncü dalgayı takip etmeyeceğini ve bir sonraki öğretim yılının düzenli olarak azalan insidanslar ve daha fazla aşılama ile başlayabileceğini tahmin ediyorum.'' açıklamasında bulundu.

''En azından daha büyük öğrenciler için o zamana kadar aşı olma şansı var,  öğrenciler ve öğretmenler için düşük eşikli bir teklif oluşturmak için okullarda aşılamayı da destekliyoruz. Bununla birlikte, bu, aşılanmış ve aşılanmamış öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin yan yana nasıl organize edilebileceği sorusunu takip etmektedir.'' ifadelerini kullandı.

''Bunlar arasında şunlar gibi sorular vardı: “Ebeveynler çocuklarının aşılanmamış bir öğretmen tarafından öğretilmesini istemezlerse ne olur? Aşısız öğrencilerin sınıf gezilerine ve tiyatro grubuna katılmasına izin verilir mi? Aşılı insanlardan maske takmalarını isteyebilir miyim? Meidinger, öğretmenler için zorunlu aşılama konusunda siyasi bir tartışma olmasını kesinlikle beklediğini söyledi. Öğretmenler derneği zorunlu aşıya karşıdır. Ancak ona göre, devlet bunu memurlarla ve ilgili yasal düzenlemelerle yapabilecek araçlara sahip olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Öğretmenler derneğine göre, Almanya'daki yaklaşık on bir milyon okul çocuğu, korona salgınının başlangıcından bu yana, yüz yüze derslerde okul saatlerinin yaklaşık yarısına katılamadı. Meidinger, Mart 2020'den bu yana her öğrenci için ortalama 350 ila 800 saat yüz yüze derse katılamadığını. ve bunun muhtemelen ortalama olarak yarım okul yılına denk geldiğini söyledi.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT