Almanya'da okul çocukları için ödenen para artıyor

Almanya'da okul çocukları için ödenen para artıyor

Vatandaşlık parası alanlar için müjde! Çocukları okula giden anne ve babalar için ek mali destek geliyor. Bu gelişme yeni temel güvenlikle başlıyor.

Almanya’da kişi başına temel gelir standart oranı ayda 502 Euro'dur. Bunun yanı sıra yiyecek, giyecek ve ulaşım maliyetlerini kapsayan varoluş temelini güvence altına almayı amaçlıyor. Ancak bazı durumlarda, alıcılar ek gereksinimler için de başvurabilirler. Bu gelişme vatandaşlık geliri alan ve çocukları hala okula giden ebeveynler için de geçerlidir. Eğitim ve katılım paketinden elde edilen fonlar için buradan başvuruda bulunabilir.

Yeni eklenecek olan fonlar, okul gezileri, okul malzemeleri ve ortak öğle yemeği masraflarını karşılamayı amaçlamakta. 2023 yılında vatandaşın gelirinin başlamasıyla birlikte artık okul malzemeleri için para alma hakkı da artıyor. Bunun için toplu ödemeler Şubat ve Ağustos aylarında yapılacak.

Yapılan değişikliğe göre, Şubat 2023'te ebeveynler, çocuklarının okul malzemeleri için 58 avro daha fazla aldı. Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın (BMAS) açıklamasına göre, Ağustos ayında da 116 avroluk bir artışla devam edecek. Kişisel okul gereksinimi ücreti, standart vatandaşların gelir ihtiyacı oranına göre yıllık olarak artacak.

Eğitim ve Katılım Paketi: Vatandaş geliri yardımları buradan alınıyor

Pakette sadece kitap veya çalışma kitabı gibi materyaller ek olarak ödenmeyecek.

Ebeveynleri sevindirecek olan Eğitim ve katılım paketinde aşağıdaki ek ücretlerde dahil:

Geziler: Bir veya daha fazla gün süren okul gezileri veya kreş gezilerinin masrafları karşılanması.

Öğrenci ulaşımı: Otobüs ve trenle okula ulaşım, ek vatandaşlık ödeneği şartı ile karşılanması. Var olan öğrenci biletinin kapsamı alanı dışındaki okullara olan ulaşım bile dahil size.

Öğrenme desteği: Belirli koşullar altında, öğrenme desteği (yani özel ders alma) talep edilebilir. Bu, çocuğun naklinin risk altında olup olmadığına bakılmaksızın geçerlidir.

Kreş ve okullarda öğle yemeği masrafları: Okullarda, kreşlerde ve gündüz çocuk bakımevlerinde ortak öğle yemekleri, ebeveynlerden bir ücret alınmadan ödenir.

Sosyal katılım (spor, kültür vb.): Vatandaşın gelirinden yararlananların çocukları sosyal ve kültürel hayata katılım için ayda 15 avro alabilirler. Fakat öğrencinin bir spor kulübüne üyelik gibi bir faaliyete katılımını kanıtlaması gerekiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT